Ontdek stad en land op de fiets

Op de fiets kunt u makkelijk op ontdekkingstocht in eigen stad. Er zijn 3 aantrekkelijke fietsroutes. De Wantij, Amstelwijck en Dordwijk route verbinden de Dordtse binnenstad met het groen van de Biesbosch.

Kaart met fietsroutes(Klik op de kaart voor een grotere versie)

De Wantij, Amstelwijck en Dordwijk route verbinden de Dordtse binnenstad met het groen van de Biesbosch. De routes staan aangegeven met bordjes en zijn daardoor eenvoudig te volgen. De Merwekade is voor alle drie het startpunt. Elke route heeft een eigen kleur. U kunt de routes in twee richtingen volgen. De routes zijn onderdeel van het fietsroutenetwerk. Dit netwerk verbindt allerlei fietsroutes door heel Nederland (en een deel van België) met elkaar. U volgt de nummers op de bordjes in de richting van de pijl. Zo fietst u van knooppunt naar knooppunt. U kunt de fietsroutekaart ook als pdf (1,07 MB) downloaden.

Wantijroute (7km)

De Wantijroute is de waterroute. U fietst vanuit de havens langs de molen Kyck over den Dyck, het Wantijpark en de Wantijdijk naar de Kop van 't Land. Met deze route volgt u het water en fietst u lekker door de polder waar de schapen grazen. Vanaf de Kop van 't Land kunt u de veerpont nemen naar de Brabantse Biesbosch of u fietst richting de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Amstelwijckroute (9km)

De Amstelwijckroute gaat eerst door de historische binnenstad. Via de wijken Oud Krispijn en Wielwijk fietst u naar het Zuiden. Onderweg komt u door het groene Wielwijkpark en Wittensteinpark. Het eindpunt is de Tongplaat. Daar kunt u fijn wandelen en genieten van het uitzicht.

Dordwijkroute (9km)

De Dordwijkroute is een groene route. U fietst langs Landgoed Dordwijk en het Dubbelmondepark. Via de Zuidendijk en Schenkeldijk fietst u door de polder en het recreatiegebied Louisa- en Cannemanspolder naar de Viersprong in de Dordtse Biesbosch. Daar kunt u lekker picknicken, wandelen en zwemmen.

Nog niet uitgefietst?

Wilt u nog meer fietsen in Dordt of de regio? Op vvvdordrecht.nl en fietsnetwerk.nl vind u nog meer fietsroutes. Of stippel uw eigen route uit met de knooppuntbordjes op routeplanner.fietsersbond.nl.