Ontdek stad en land op de fiets

Dordrecht kent 3 aantrekkelijke fietsroutes. De Wantij, Amstelwijck en Dordwijk route verbinden de Dordtse binnenstad met het groen van de Biesbosch.

Kaart met fietsroutes(Klik op de kaart voor een grotere versie)

De Wantij, Amstelwijck en Dordwijk route verbinden de Dordtse binnenstad met het groen van de Biesbosch. De routes staan aangegeven met bordjes en zijn daardoor makkelijk te volgen. De Merwekade is voor alle 3 het startpunt. Elke route heeft een eigen kleur. U kunt de routes in 2 richtingen volgen. U volgt de nummers op de bordjes in de richting van de pijl. Zo fietst u van knooppunt naar knooppunt. U kunt de fietsroutekaart ook als pdf (1,07 MB) downloaden.

De routes zijn onderdeel van het fietsroutenetwerk. Dit netwerk verbindt verschillende fietsroutes door heel Nederland (en een deel van België) met elkaar. 

Wantijroute (7km)

De Wantijroute is de waterroute en start vanaf de havens. Met deze route volgt u het water en fietst u lekker door de polder waar de schapen grazen. Vanaf de Kop van 't Land kunt u de veerpont nemen naar de Brabantse Biesbosch. U kunt ook fietsen richting de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Tijdens de route fietst u langs de volgende plekken:

  • De molen Kyck over den Dyck;
  • het Wantijpark;
  • de Wantijdijk

Amstelwijckroute (9km)

De Amstelwijckroute gaat eerst door de historische binnenstad. Via de wijken Oud Krispijn en Wielwijk fietst u naar het Zuiden. Onderweg komt u door het groene Wielwijkpark en Wittensteinpark. Het eindpunt is de Tongplaat. Daar kunt u fijn wandelen en genieten van het uitzicht.

Dordwijkroute (9km)

De Dordwijkroute is een groene route naar de Viersprong in de Dordtse Biesbosch. Daar kunt u lekker picknicken, wandelen en zwemmen.

Tijdens de route fietst u langs de volgende plekken:

  • Landgoed Dordwijk;
  • het Dubbelmondepark;
  • Zuidendijk;
  • Schenkeldijk;
  • polder en recreatiegebied Louisa- en Cannemanspolder

Andere fietsroutes

Op vvvdordrecht.nl en fietsnetwerk.nl vind u nog meer fietsroutes. Of stippel uw eigen route uit met de knooppuntbordjes op routeplanner.fietsersbond.nl.

Vragen over fietsen in Dordrecht?

Neem dan contact met ons op via fiets@dordrecht.nl