Veilig en fit op de fiets

Samen met ROV Zuid-Holland organiseren we op verschillende locaties de fietstraining Doortrappen. Met het programma Doortrappen willen we ouderen helpen om zo lang mogelijk veilig op de fiets te blijven.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Helaas blijkt uit cijfers dat een fietsongeluk in een klein hoekje zit. Eén derde van alle verkeersslachtoffers zijn fietsers. Vooral onder de groep ouderen neemt het aantal ongevallen toe. Daarom organiseren we meerdere trainingen in de maanden september en oktober.

Het programma

De trainingen zijn op drie locaties. Het programma heeft twee delen: theorie en praktijk. De theorie krijgt u van Veilig Verkeer Nederland. Het praktijkdeel bestaat uit een behendigheidsparcours, een fietscheck en oefeningen onder begeleiding van een beweegdeskundige. De tweede bijeenkomst sluit u af met een lunch en een fietstocht.

Wanneer is het?

De trainingen zijn op woensdag 21 september van 10.00 tot 12.00 uur bij DeetosSnel aan de Vorrinklaan 202 en bij Sporting Delta aan de Gravensingel. Op vrijdag 23 september is er een training bij SC Emma aan de Halmaheiraplein 8. Deze is ook van 10.00 tot 12.00 uur. Het tweede deel is op woensdag 5 oktober van 10.00 tot 14.30 uur bij DeetosSnel en Sporting Delta. Bij SC Emma is de training op vrijdag 7 oktober om 10.00 tot 14.30 uur.

Kosten

De kosten voor de twee bijeenkomsten samen bedragen 5 euro per persoon. Of 2,50 euro als u uw Dordt Pas kan laten zien. Dit kunt u bij de eerste bijeenkomst contant betalen. Het is noodzakelijk dat u beide woensdagen komt. U krijgt beide dagen een gratis bakje koffie of thee en. Lunch krijgt u tijdens de tweede bijeenkomst.

Aanmelden?

Aanmelden kan tot maandag 19 september. Dat kan via de website van Dordt Sport. Of mail naar Annemijn van de Ree (am.van.de.ree@dordrecht.nl).