Nieuwe fietsenstalling

Aan de kant van het Weizigtpark bouwt ProRail een volledig nieuwe ingang van het station en een grote duurzame fietsenstalling voor ruim 2.000 fietsen.

Dat maakt het vooral voor inwoners aan de zuidkant van het station makkelijker om met de fiets naar het station te komen. Op dit moment is er te weinig plek om fietsen goed te stallen. Dat verandert dus. Provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dragen bij in de kosten.

Opvallend en duurzaam 

De nieuwe stalling valt straks op door het mooie en duurzame ontwerp met veel hout en glas. In het glazen dak zitten zonnecellen, zodat het station kan voorzien in de eigen energiebehoefte. De stalling wordt gebouwd van duurzaam materiaal.

Planning

ProRail start in het derde kwartaal van 2022 met de bouw. De fietsenstalling is in de zomer van 2023 klaar.

Samenwerking

Om de nieuwe ingang en fietsenstalling te kunnen bouwen werkt ProRail samen met NS en met de gemeente. NS verplaatst de ingang van het P+R terrein. De gemeente zorgt voor de aanpassing van het Weizigtpark

Meer weten?

Op de projectpagina van ProRail vindt u meer informatie.

Indruk van de ingang van de nieuwe fietsenstalling aan de kant van het Weizigtpark.

Op de afbeelding ziet u een indruk van de hoofdingang van de nieuwe fietsenstalling aan de kant van het Weizigtpark. (Klik om de afbeelding te vegroten)