Sluiting parkeergarage Veemarkt

Parkeergarage Veemarkt is definitief gesloten om te worden gesloopt.

          Dordrecht groeit. Nieuwe woningen en meer banen zijn belangrijk voor de stad, maar leiden ook tot meer verkeer. Het centrum moet ook in de toekomst leefbaar en bereikbaar blijven. Dat vraagt om een nieuwe manier van kijken naar de bereikbaarheid van de stad. We gaan naar een autoluw centrum met minder "blik" op straat en meer ruimte voor wandelen, fietsen en openbaar vervoer.

De sloop van parkeergarage Veemarkt is de start van een nieuwe Spuiboulevard; een mooie prettige plek om te wonen en te verblijven. Naast parkeergarage Veemarkt gaan ook de gebouwen van de Belastingdienst en Rabobank weg. Op deze plek komt het Huis van Stad en Regio en is in het voorjaar van 2025 klaar. Meer informatie is te vinden op de webpagina Huis van Stad en Regio.

Naar het centrum

Komt u naar het centrum van Dordrecht? Pak dan zoveel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer. Komt u wel met de auto? Dan kunt u het beste aan de rand van het centrum parkeren op parkeerterrein Weeskinderendijk (gratis) of in parkeergarage Energiehuis.

Weeskinderendijk: gratis pendelbusje op zaterdag

Vanaf parkeerterrein Weeskinderendijk wandelt u in 15 minuten naar hartje centrum. Op zaterdagen rijdt er tussen 10.00 en 18.00 uur een gratis pendelbusje van Qbuzz. Het pendelbusje (lijn 23) rijdt op zaterdagen 5 keer per uur heen en weer van het parkeerterrein Weeskinderendijk naar het centrum. De uit- en instaphalte is halte Centrum aan de Johan de Wittstraat.

Gratis fiets parkeren

In de fietsenstallingen in het centrum kunt u veilig en gratis uw fiets kwijt. Dit kan in de stallingen Achterom (ingang aan de Raamstraat) en Statenplein (ingang aan de Kolfstraat). Meer hierover op onze pagina fietsenstallingen.

Deelfietsen en deelscooters

Vanaf parkeerterrein Weeskinderendijk kunt u ook gebruik maken van deelfietsen en deelscooters. Met een deelfiets ben je in 5 minuten in het centrum, met een (deel)scooter in 2 tot 3 minuten. Er staan rond de 25 deelfietsen op het parkeerterrein Weeskinderendijk en 7 deelfietsen bij parkeergarage Energiehuis. Weten hoe dit werkt? Kijk op onze pagina deelvervoer gebruiken.  

Parkeergarages

In het centrum zijn er 5 parkeergarages waar u kunt parkeren: Spuihaven, Achterom, Riedijkshaven, Visstraat en Drievriendenhof. Houd er wel rekening mee dat het hier op zaterdagen en bij evenementen erg druk kan zijn. Meer over parkeergarages op onze pagina parkeren in het centrum.

Bouwen aan een nieuwe Spuiboulevard

Rond de nieuwe Spuiboulevard komt een levendige en groene stadswijk. Kantoren maken plaats voor ruim 500 woningen. Op nieuwe boulevard komt veel groen en dat is goed voor het klimaat en de natuur. De fietser en wandelaar krijgt volop de ruimte, terwijl er minder plaats is voor de auto. Daarvoor komt straks op de Spuiboulevard een knip, waar alleen openbaar vervoer en fietsers doorheen kunnen. Doorgaand autoverkeer naar het centrum rijdt dan via de Burgemeester de Raadtsingel. De Spuiboulevard is straks alleen nog bedoeld voor autoverkeer dat in de wijken of in de parkeergarages moet zijn.