Vraag & Antwoord parkeergarage Veemarkt

Op deze pagina bekijkt u veelgestelde vragen over de sluiting parkeergarage Veemarkt.

Sluiting parkeergarage Veemarkt

Onderstaande vragen en antwoorden gaan over het sluiten van parkeergarage Veemarkt.

Wanneer sluit parkeergarage Veemarkt?

De parkeergarage sluit per maandag 27 juni 2021.

Hoe lang duurt de sloop van de parkeergarage?

Het slopen duurt tot het voorjaar van 2023.

Waarom gaat parkeergarage Veemarkt dicht?

Het sluiten en slopen van de parkeergarage de Veemarkt is een onderdeel van de ontwikkelingen aan de nieuwe Spuiboulevard. Het sluiten en slopen van de parkeergarage is de eerste stap. Op de plek van de garage en oude kantoorgebouwen wordt het nieuwe Huis van Stad er Regio gebouwd.

Waarom komt er geen parkeergarage voor terug?

Bij het Huis van Stad en regio komt een parkeergarage terug. Die is echter alleen voor abonnementhouders en bewoners. We willen van het centrum een fijnere plek maken met minder auto’s op straat en meer ruimte voor groen. Bezoekers parkeren zoveel mogelijk aan de randen van het centrum. Dat kan op de Weeskinderendijk (gratis) of bij het Energiehuis. Met een wandeling of met de bus, de deelfiets of de deelscooter bent u in een paar minuten in het centrum. Parkeren in de binnenstad blijft mogelijk voor wie dat wil of niet anders kan. Er is plek in garages Achterom, Visstraat, Drievriendenhof en Spuihaven.

Wat is het Huis van Stad en Regio?

Het Huis van Stad en Regio wordt een plek waar inwoners, ondernemers, partners en medewerkers van de gemeente, Bibliotheek, Sociale Dienst en Dordrecht Marketing & partners samen werken aan de stad. Een gastvrije plek om te werken, te ontmoeten en kennis te delen.

‚ÄčParkeren

Onderstaande vragen en antwoorden gaan over alternatieve parkeermogelijkheden wanneer op 27 juni 2022 parkeergarage Veemarkt voorgoed sluit.

Waar moet ik dan mijn auto kwijt?

Het advies is om met de fiets of het OV naar de stad te reizen. Komt u wel met de auto, dan kunt u parkeren aan de randen van het centrum zoals het parkeerterrein Weeskinderendijk en de parkeergarage Energiehuis. Al wandelend of met de bus bent u zo in het centrum. Of huur een deelfiets of de deelscooter. U bent dan in een paar minuten in de binnenstad. Kijk op op onze webpagina deelvervoer gebruiken voor meer informatie.

Bij welke parkeergarages kan ik nog wel terecht?

Parkeren in het centrum blijft mogelijk voor wie dat wil of niet anders kan. Er is plek in parkeergarages Achterom, Visstraat, Drievriendenhof en Spuihaven. Op zaterdagen is het erg druk en is het advies om zoveel mogelijk met de fiets of het OV te komen. U kunt ook parkeren op het parkeerterrein Weeskinderendijk.

Hoe kom ik van Weeskinderendijk naar het centrum?

Al wandelend ben je in 10 minuten in het centrum. Komt u op een zaterdag? Dan kunt u vanaf 2 juli tussen 10.00 tot 18.00 uur met een gratis pendelbus van en naar het winkelgebied in het binnenstad.

Hoe vaak rijdt het pendelbusje op zaterdag?

Het pendelbusje van Qbuzz rijdt op zaterdagen 5 keer per uur heen en weer van het parkeerterrein Weeskinderendijk naar het centrum.

Waarom rijdt het pendelbusje alleen maar op zaterdag en niet ook op de vrijdag en zondag?

Vooral op de zaterdagen is het vaak druk in de binnenstad en daarom wordt alleen op die dag een pendelbus ingezet.

Verkeer tijdens werkzaamheden

Onderstaande vragen en antwoorden gaan over het verkeer tijdens de werkzaamheden.

Blijft de Spuiboulevard open voor autoverkeer?

Ja, de Spuiboulevard blijft (voorlopig) open voor verkeer. Komende jaren zal dit veranderen. Op de nieuwe boulevard komt veel groen dat is belangrijk voor het klimaat en de natuur. De fietser en wandelaar krijgt volop de ruimte, terwijl er minder plaats is voor de auto. Daarvoor komt straks op de Spuiboulevard een knip of afsluiting, waar alleen openbaar vervoer en fietsers doorheen kunnen. Doorgaand autoverkeer naar het centrum rijdt dan via de Burgemeester de Raadtsingel. De Spuiboulevard is straks alleen nog bedoeld voor autoverkeer dat in de wijken of in de parkeergarages moet zijn.