Sluiting parkeergarage Veemarkt

Op 27 juni gaat de parkeergarage Veemarkt dicht om te worden gesloopt. Ook de gebouwen van de Belastingdienst en Rabobank gaan weg. Het slopen duurt tot het voorjaar van 2023.

          Op de plek van deze kantoren en de parkeergarage komt het Huis van Stad en Regio. De sloop van parkeergarage Veemarkt is de start van een nieuwe Spuiboulevard; een mooie prettige plek om te wonen en te verblijven.

Het Huis van Stad en Regio is het eerste grote bouwproject aan de Spuiboulevard en is in het voorjaar van 2025 klaar. Meer informatie is te vinden op de webpagina Huis van Stad en Regio.

Parkeren in het centrum

Voordat we kunnen bouwen, moet eerst de parkeergarage Veemarkt worden gesloopt. Bij het Huis van Stad en Regio komt een parkeergarage terug voor alleen abonnementen en bewoners. We willen van het centrum een fijnere plek maken met minder auto’s op straat en meer ruimte voor groen.

Bezoekers aan de binnenstad parkeren zoveel mogelijk aan de randen van het centrum. Dat kan op de Weeskinderendijk (gratis) of bij het Energiehuis. Al wandelend of met de bus bent u in 10 minuten in de binnenstad. Of maak gebruik van een deelfiets of deelscooter. Vanaf 2 juli, als de parkeergarage Veemarkt gesloten is, rijdt er op zaterdagen vanaf de Weeskinderendijk van 10.00 tot 18.00 uur een gratis pendelbus naar de binnenstad en terug.

Komt u wel met de auto? Parkeer dan in één van de andere parkeergarages: Achterom, Visstraat, Drievriendenhof en Spuihaven. Houdt er wel rekening mee dat het hier op zaterdagen en bij evenementen erg druk kan zijn.

Bouwen aan een nieuwe Spuiboulevard

Rond de nieuwe Spuiboulevard komt een levendige en groene stadswijk. Kantoren maken plaats voor ruim 500 woningen. Op nieuwe boulevard komt veel groen en dat is goed voor het klimaat en de natuur. De fietser en wandelaar krijgt volop de ruimte, terwijl er minder plaats is voor de auto. Daarvoor komt straks op de Spuiboulevard een knip, waar alleen openbaar vervoer en fietsers doorheen kunnen. Doorgaand autoverkeer naar het centrum rijdt dan via de Burgemeester de Raadtsingel. De Spuiboulevard is straks alleen nog bedoeld voor autoverkeer dat in de wijken of in de parkeergarages moet zijn.