Huis van Stad en Regio

Het Huis van Stad en Regio is het eerste grote bouwproject aan de Spuiboulevard en is het voorjaar van 2025 klaar.

Een inspirerende nieuwe plek

We bouwen aan de toekomst van Dordrecht. Samen met de Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing & Partners en de Sociale Dienst werken we aan de ontwikkeling van een nieuw huis voor de stad en de regio. Dit wordt een uitnodigend en transparant gebouw aan de Spuiboulevard.

Het wordt een plek waar inwoners, ondernemers, partners en medewerkers van de gemeente, Bibliotheek, Sociale Dienst en Dordrecht Marketing & partners samen werken aan de stad. Het wordt een gastvrije plek om te werken, te ontmoeten en kennis te delen. Een plek waar je welkom bent en waar je je welkom voelt.

Het Huis van Stad en Regio Voorlopig ontwerp is goedgekeurd

In 2020 zijn 4 plannen gepresenteerd aan de stad en aan een onafhankelijke jury met deskundigen. De jury heeft het voorstel van het Deense architectenbureau Schmidt Hammer Lassen als beste beoordeeld. In 2021 heeft het ontwerpteam het winnende plan samen met de partners uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Het voorlopig ontwerp is door de gemeenteraad goedgekeurd en wordt nu verder uitgewerkt.

Ontwikkeling Spuiboulevard

De komende jaren bouwen we aan de nieuwe Spuiboulevard. Het wordt een mooie prettige plek om te wonen en te verblijven. Rond de nieuwe Spuiboulevard komt een levendige en groene stadswijk. Oude kantoren maken plaats voor ruim 500 woningen. De fietser en wandelaar krijgt volop de ruimte, terwijl er minder plaats is voor de auto. En aan de Spuiboulevard komt dus het nieuwe Huis van Stad en Regio. Zo maken we onze stad nóg mooier!

De eerste werkzaamheden worden zichtbaar met de sloop van de oude kantoren van de Belastingdienst en Rabobank en de parkeergarage Veemarkt. Op 27 juni gaat de parkeergarage Veemarkt dicht om te worden gesloopt. Het slopen van de parkeergarage duurt tot het voorjaar van 2023. Het is de start van een nieuwe Spuiboulevard. Meer informatie over de sluiting van de parkeergarage Veemarkt en wat dit betekent voor parkeren in het centrum staat op onze webpagina sluiting parkeergarage Veemarkt.