Fietsenstalling

Aan de kant van het Weizigtpark bouwt ProRail in samenwerking met de gemeente, NS en provincie Zuid-Holland een nieuwe ingang van het station. Ook komt er een grote duurzame fietsenstalling voor ruim 2.000 fietsen.

Dat maakt het vooral voor inwoners aan de zuidkant van het station makkelijker om met de fiets naar het station te komen. Op dit moment is er te weinig plek om fietsen goed te stallen. Dat verandert dus. De Provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dragen bij in de kosten.

Opvallend en duurzaam

De nieuwe stalling valt straks op door het mooie en duurzame ontwerp met veel hout en glas. In het glazen dak zitten zonnecellen, zodat het station kan voorzien in de eigen energiebehoefte. ProRail bouwt de fietsenstalling van duurzaam materiaal.

Planning

In september 2021 is de omgevingsvergunning fietsenstalling verleend. ProRail heeft geen bezwaren ontvangen. ProRail start in het tweede kwartaal van 2023 met de bouw. De nieuwe stationsingang en fietsenstalling zijn in het voorjaar van 2024 klaar.

Samenwerking

ProRail werkt samen met de NS, provincie en de gemeente om de nieuwe ingang en fietsenstalling te bouwen. Zo heeft de NS de ingang van het P+R terrein al verplaatst. Wij zorgen voor de aanpassing van het Weizigtpark.

Meer weten?

Meer informatie over de ingang en de fietsenstalling is te vinden op de website van ProRail.

Indruk van de ingang van de nieuwe fietsenstalling aan de kant van het Weizigtpark.

Op de afbeelding ziet u een indruk van de ingang van de nieuwe fietsenstalling aan de kant van het Weizigtpark. (Klik om de afbeelding te vergroten)