StadsLabs Dordtse Spoorzone

Architectenbureau Mecanoo heeft er in de ontwikkelvisie Dordtse Spoorzone prachtige beelden van gemaakt die laten zien hoe Dordrecht er in de toekomst mogelijk uitziet. Daarover willen we samen met de stad verder dromen. Wat vindt u er van? Heeft u nog aanvullingen? We gaan op verschillende plekken en momenten in gesprek met de stad over de plannen voor de Dordtse Spoorzone.

Stichting DE STAD organiseert met de gemeente tot het einde van 2021 vier zogenaamde StadsLabs, waarin betrokken Dordtenaren in gesprek gaan over de ideeën van Mecanoo en bouwstenen verzamelen voor de verdere uitwerking van de plannen.

15 september 1e StadsLab

...waarin Architectenbureau Mecanoo hun ontwikkelvisie voor de Dordtse Spoorzone presenteert en prachtige beelden laat zien hoe Dordrecht er in de toekomst mogelijk uit kan zien. Tijdens een wandeling langs QR codes kan je op verschillende plekken om je heen kijken en bijna voelen hoe Dordrecht er in de toekomst uit kan zien.

13 oktober 18.00-21.30 2e StadsLab Zwijndrechtse brug

..waarin we in werkgroepen op een creatieve manier tot suggesties en ideeën komen voor de verdere uitwerking van de plannen voor de Zwijndrechtse brug en omgeving. Mecanoo legt uit hoe zij zijn gekomen tot de ideeën voor een brug. De deelnemers worden geïnspireerd door Minze Walvius ondernemer, dwarsdenker, adviseur en projectontwikkelaar op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid.

27 oktober 18.00-21.30 uur 3e StadsLab Maasterras

..waarin ook hier werkgroepen op een creatieve manier tot suggesties en ideeën komen voor de verdere uitwerking van de plannen voor het Maasterras.

U kunt zich inschrijven via stadslab@groenewegvdmeijden.nl.

10 november 18.00-21.30 uur 4e StadsLab over het Stationsgebied

..met werkgroepen die op een creatieve manier tot suggesties en ideeën komen voor de verdere uitwerking van de plannen voor het Stationsgebied.