Zuiderburg

De nieuwe woningen zijn door BAM rond de zomer opgeleverd. De gemeente richt de openbare ruimte opnieuw in. Naast het aanleggen van parkeerplaatsen, de weg en een visvlonder, wordt ook een speelplaats ingericht.


Woonrijp maken

De aannemer is op 14 juni gestart met het woonrijp maken van buitenruimte rond de nieuwe woningen (fase 1). Omwonenden zullen hier beperkt hinder van ondervinden. In het gebied is een brief verspreid met de fasering, data (onder voorbehoud) en andere nuttige informatie. De informatie wordt ook gedeeld in de app Wielwijk.


Nieuwe speelplek van Zuiderburg

Eerder dit jaar hebben de bewoners van het gebied rondom de nieuw te maken speelplaats bij de Mees Toxopeusstraat, een brief ontvangen waarin zij konden aangeven welke spelvormen zij terug willen zien op de speelplaats. Uit deze reacties zijn twee ontwerpen gemaakt waaruit ze konden kiezen. Inmiddels heeft een grote meerderheid van de kinderen (27 tegen 1) voor plan1 gekozen. Iedereen bedankt voor het stemmen!
Er is een meevaller in de planning. De toestellen worden eerder geleverd dan verwacht. Hierdoor kan in de week van 26 november 2018 gestart worden met de aanleg van de speelplek.

Impressie van de nieuwe speelplaats Zuiderburg in Dordrecht


Contact

Heeft u vragen over de nieuwe inrichting van de speelplaats? Neem dan contact opnemen met Johan Heijboer, projectcoördinator bij de gemeente Dordrecht, via telefoonnummer: (078)770 46 51 of e-mailadres j.heijboer@dordrecht.nl.