Van Gendtstraat en omgeving

In de Van Gendtstraat werken we de komende tijd aan het riool, leggen wij extra parkeerplaatsen aan. Daarnaast graven we tussen de Van Gendtstraat en de D. Aukesstraat nieuwe sloten.

Werkzaamheden

Wij voeren verschillende klussen uit. In het kort:

  • Wij vervangen het riool in de Van Gendtstraat. Het gemengde riool van nu vervangen wij door een gescheiden rioolsysteem. Dit gebeurt bij alle nieuwe riolen in de wijk;
  • In de Van Gendtstraat leggen wij extra parkeerplaatsen aan. Wij vervangen het asfalt door straatstenen; 
  • Tussen de Van Gendtstraat en de D. Aukesstraat graven we nieuwe sloten. Zo kunnen we meer regenwater opvangen. We verbinden de sloten ondergronds met elkaar.

Zie het ontwerp van de nieuwe Van Gendtstraat en omgeving. 

Planning

Vanaf 9 november voeren wij het werk aan de betrating uit. Het werk gaat door tot 12 maart 2021. De aannemer stuurt u nog een brief met extra informatie over hoe zij de klus aanpakken en over hun planning.

De nieuwe stenen in de straat

In de Van Gendtstraat vervangen wij het riool. Na de rioolwerkzaamheden kunnen wij ervoor kiezen om eerst tijdelijk de oude stenen aan te brengen. Zo kunnen de stenen goed nazakken. Na een jaar leggen we dan de definitieve en nieuwe stenen in de straat. In de Van Gendtstraat doen we het anders. 

Wij leggen meteen de nieuwe stenen in de straat als we het asfalt hebben weggehaald en als het nieuwe riool erin ligt. Het asfalt komt dus niet meer terug. Voordat we starten, zorgen we dat de ondergrond goed stevig is. 
Het voordeel is dat dit goedkoper is. We hoeven nu maar één keer stenen te kopen en neer te leggen. Het kan zijn dat er toch verzakkingen komen. Dan repareren wij dit natuurlijk snel zodat u de volgende jaren weer veilig gebruik kunt maken van een goede weg.

Aannemer 

De firma M.J. Oomen uit Sprundel voert het werk ons uit. Zij informeren u later nog extra over de uitvoering. Heeft u nu al vragen? Neem dan contact op met de heer R.Zoeteweij, via telefoonnummer 06-15634864. Of neem contact op met de projectcoördinator van de gemeente, de heer J. Heijboer, telefoonnummer (078) 770 4651 of per mail.