Tromptuinen

Op de plek van de flats aan de M.H. Trompweg komen nieuwe woningen langs een brede groenstrook.

Voor de bouw van de eerste woningen van de Tromptuinen komt er een bouwweg langs de M.H. Trompweg. Daarvoor zijn 6 bomen gekapt in de M.H. Tromweg. Voor het kappen van de bomen is advies gevraagd bij het Natuur Wetenschappelijk Centrum. De bomen staan niet op de beschermde bomenlijst. Daarom is er geen kapvergunning nodig.

Daarna start HVC met de aanleg van stadsverwarming voor de nieuwe woningen. Ook halen we de oude kabels en leidingen van de gesloopte flats weg. Voor de nieuwe woningen van de Tromptuinen leggen we nieuwe kabels en leidingen (waaronder die van het warmtenet).

Bouwweg

Als de bomen zijn gekapt en de kabels en leidingen zijn vervangen, komt op deze plek een bouwweg. Aannemer Heijmans gebruikt deze weg voor de bouw van de eerste 32 woningen van de Tromptuinen. Heijmans start hier begin november mee. Deze nieuwe woningen krijgen een aansluiting op het warmtenet en geen gasaansluiting.

Extra groen

De woningen van de Tromptuinen komen in een groene oase en de buurt is autovrij. Het Wielwijkpark krijgt vanaf het park een 'parklint' tot aan het Admiraalsplein. De weg die de wijk ontsluit, de Admiraal de Ruyterweg, wordt verplaatst naar vlak langs de A16.

Beeld van het ontwerp voor de Tromptuinen