Admiraal De Ruyterweg en omgeving

De flats van Woonbron aan de M.H. Trompweg worden gesloopt en vervangen door eengezinswoningen. De M.H. Trompweg wordt omgevormd tot een verlenging van de groene zone vanuit het Wielwijkpark.

Bekijk het plan in de visie van Wielwijk (pdf, 11 MB).

Aanleg rotonde

Medio februari 2020 is Mourik Infra begonnen aan de nieuwe verkeersontsluiting. Het project Admiraal de Ruyterweg bestaat niet alleen uit de aanleg van de nieuwe rondweg van asfalt maar ook het maken van een rotonde op omgeveer 5 m hoogte. De bouw van de rotonde was een grote uitdaging. Dat was vooral bij  het maken van de Terre Armee-wand (een verticale grondkering). De rotonde is gericht op de toekomst. Er is bij de aanleg rekening gehouden met het eventueel doortrekken van de Laan van Londen.
De drukke autoroute loopt dus voortaan niet meer midden door de wijk, maar langs de rand. De oude route (M.H. Trompweg) maakt plaats voor een parkstrook, de Tromptuinen. De eerste woningen aan dit park zijn al opgeleverd. Wethouder Marco Stam heeft vrijdag 17 juli 2020 de nieuwe Admiraal de Ruyterweg geopend.

Het terrein langs de Admiraal de Ruyterweg wordt ook opnieuw ingericht. Hier komen nieuwe watergangen (sloten). Om de wijk klimaat bestendiger te maken worden de nieuwe sloten gegraven ten westen van de Cornelis Evertsenstraat. Op dit moment ligt daar een grote betonnen buis onder de grond die het regenwater afvoert. Die buis wordt verwijderd en hier komen de nieuwe sloten voor terug.