Van Eesterenplein - Winkelcentrum Bieshof

Het Van Eesterenplein was ernstig verzakt. De afgelopen maanden heeft het plein bij winkelcentrum Bieshof een flinke opknapbeurt gekregen.

Winkelcentrum Bieshof vanuit de luchtAannemer DG Infra Alblasserdam BV is aan de slag gegaan om het definitieve ontwerp van het winkelcentrum te maken. De opknapbeurt van winkelcentrum Bieshof is nu klaar. 

Wat is er gedaan?

Het ophogen en opnieuw straten van het plein is gecombineerd met maatregelen in het kader van klimaatadaptatie. Veel steen is vervangen door groen. Rondom het winkelcentrum Bieshof liggen nu prachtige perken met planten en bomen. Ook is een bezoekje aan het winkelcentrum een nog leuker uitje geworden: er staan bankjes tussen het groen en voor kinderen is er een trampoline geplaatst. De horeca heeft nu mooie terrassen en er is een plek om te schaken. 

Het project in zes video's

In zes korte video's wordt de herinrichting van ontwerp tot eindresultaat toegelicht. En natuurlijk ontbreken daarin ook de reacties van trotse winkeliers en bezoekers van de Bieshof niet. 


De eerste video gaat over het ontwerp De ontwerper geeft een uitleg. 

Dit zijn de andere video's:

De werkzaamheden
De uitdagingen van de aannemer

Het meedenken
De omwonenden hebben meegedacht over het ontwerp.  

De vergroening
Een groen plein is niet alleen mooi maar ook goed voor het klimaat

Veilig winkelen
Het is veiliger winkelen als er niet gefietst wordt.

Winkelcentrum Bieshof
De winkeliers vertellen zelf wat een bezoek aan de Bieshof zo prettig maakt.

Vragen?

Heeft u vragen ? Die kunt u per e-mail stellen aan projectmanager Annet ter Huurne of via telefoonnummer 14 078.