Van Eesterenplein - Winkelcentrum Bieshof

De verharding op het Van Eesterenplein is ernstig verzakt. Dit biedt de kans om ook de inrichting van het plein aan te passen waar nodig.

Omwonenden hebben tijdens de inloopbijeenkomst van 2 juli 2019 kunnen reageren op het ontwerp van het Van Eesterenplein.

Locatie

Luchtfoto van winkelcentrum Bieshof

Definitief ontwerp

De afgelopen periode is het definitieve ontwerp vastgesteld. De belangrijkste wijzigingen vergeleken met het voorlopige ontwerp zijn het waterelement en het terras.

Waterelement

Op het voorplein stond een waterelement gepland. Hier komt een trampoline als speelplek. De trampoline is door de lage aanlegdiepte alleen geschikt voor jonge kinderen.

Speelplek met trampoline op het Van Eesterenplein

Terras

Het Westplein passen we aan op de nieuwe horeca die is gekomen in het winkelcentrum.

Het terras op het Van Eesterenplein

Projectgrens

Op het definitieve ontwerp is een gele grens te zien. Het ontwerp dat we nu gaan uitvoeren is het gebied binnen deze grens. Dit geldt niet voor bomen op het asfaltterrein. Er komen hier geen extra bomen.

Planning

De uitvoering stond gepland in 2021. Aannemers uit de regio hebben de gemeente gevraagd of projecten versneld kunnen worden. Na overleg met de winkeliersvereniging is het mogelijk om de plannen voor het Van Eesterenplein naar voren te halen. De werkzaamheden starten daarom in september 2020. De verwachting is dat de werkzaamheden in mei 2021 klaar zijn. De werkzaamheden gaan in een aantal fases:

  1. Oostzijde onder luifel
  2. Voorplein
  3. Oostzijde overig
  4. Westzijde straat
  5. Westzijde plein
  6. Achterzijde en tussenliggende straten

De aanbestedingsprocedure is van start. Als een aannemer bekend is, krijgen omwonenden en winkeliers informatie over de definitieve fases, planning en bereikbaarheid van straten in en om het winkelcentrum.

Informatie

Vragen kunt u via de e-mail stellen aan projectmanager Annet ter Huurne of via telefoonnummer 14 078.