Reewegpark: van sportveld naar stadspark

Het Reewegpark wordt een koel en groen park. Om te sporten en ontmoeten. Met meer kansen voor planten en dieren. Bewoners van de wijken rondom het nieuwe park vragen we om mee te denken over de inrichting.

Kinderen vliegerenMeer groen is niet alleen goed voor mens en dier, het werkt ook tegen hitte en wateroverlast. Daarom vormen we in 2021 een deel van het sportpark Reeweg om tot groen recreatieterrein: het Reewegpark.

Een mooi groen park waar jong en oud kan sporten, spelen, recreëren en ontmoeten.

Locatie

Brug voor voetgangersHet nieuwe park komt op een deel van het sportpark onderaan de Noordendijk. Om het park vanuit de Vogelbuurt goed te kunnen bereiken, leggen we een brug voor voetgangers aan.

Op de luchtfoto ziet u het sportpark Reeweg, met bovenaan het gedeelte waar het Reewegpark komt:

Locatie Reewegpark

Inrichting van het terrein

Hoe het park er uit gaat zien is nog niet bekend. Dat bepalen we samen met de bewoners van de omliggende wijken. In ieder geval komt er ruimte voor sport, spel en recreatie. Maar ook voor rust en ruimte voor mens en dier.

Een indruk van hoe dat er mogelijk uit kán zien: 

Mensen trainen  Stelletje in het gras  Een reiger bij het water

Groen en natuurlijk

Wandelpaadje door het groenWe willen graag meer planten en dieren in het gebied en de biodiversiteit vergroten. Biodiversiteit betekent meer verschillende soorten planten en dieren. Er komt ruimte voor dieren om te rusten, te broeden en te verblijven. Het park krijgt een natuurlijke uitstraling.

Wat wilt u?

We willen graag weten wat de bewoners uit de wijken willen. Daarom horen we graag uw reactie op deze vragen:

  • Zou u naar het park toe gaan? 
  • Wat wilt u in het park (kunnen) doen?
  • Waar moeten wij rekening mee houden?

Ideeën

IdeeĆ«nplaat ReewergparkVoor de mogelijkheden hebben we een overzicht van ideeën gemaakt. Daarop ziet u indrukken van onze ideeën en hoe wij ons het Reewegpark voorstellen. Hoe stelt u zich het nieuwe park voor? We horen ook uw ideeën graag. Bekijk het overzicht van ideeën of download de Ideeënplaat Reewegpark (pdf, 2 MB).

Denkt u mee?

Mail uw ideeën en reacties naar wijkmanagers@dordrecht.nl.

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkeling van het Reewegpark.