Verplaatsing tankstation

Het tankstation heeft een nieuwe locatie! Dit is een belangrijke stap in de kwaliteitsverbetering van het gebied.

Het tankstation aan de Dokweg heeft een andere locatie. Hierdoor kunnen voorbijgangers beter de rivier zien en direct de oevers bewonderen. Het tankstation is ook verplaatst om de situatie veiliger te maken. Het tankstation is namelijk een LPG-verkooppunt. De veiligheid van het gebied is belangrijk voor de vastgoedontwikkeling in en rondom het gebied in de toekomst.

De oude locatie van het tankstation (Dokweg) wordt samen met het naastgelegen groengebied heringericht tot een rivierpark. Waarbij het belangrijk is dat er een beter evenwicht komt tussen 'groen' en 'grijs'.

Nieuw tankstation

De nieuwe locatie van het tankstation is ter hoogte van de Mijlsehaven en de Van der Weesloods. Bij het nieuwe tankstation passen alle gebouwen onder één luifel. Ook zijn de logo's en kleuren van het merk minder zichtbaar. Bij het ontwerp van het nieuwe tankstation was ook de omgeving meegenomen. Die ruimte was erg verwaarloosd. Nu staan er extra bomen en ligt er een nieuwe verbreed fietspad. Het tankstation is nu een pleisterplaats. U kunt er niet alleen tanken, maar ook een kop koffie of lunchbroodje nuttigen.

Nieuwe situatie

Nieuwe situatie tankstation