Planning

De werkzaamheden aan de N3 en de bouw van het nieuwe tankstation bepalen de planning van de Dordtse Mijl.

De fases van het project Dordtse Mijl op de kaart.In de eerste helft van 2020 wordt het nieuwe tankstation aan de Mijlweg gebouwd. Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de N3 van half 2020 tot half 2022. Beide ontwikkelingen hebben invloed op de uitvoering van de werkzaamheden van de Dordtse Mijl. Daarom gebeurt de uitvoering in fases. Op de fasekaart ziet u wanneer we met welke fase aan de slag gaan.

Klik op de kaart voor een grotere versie.

Fase 1: september 2019 - december 2019

We starten met het vervangen van het riool van de Mijlweg bij de locatie van het nieuwe tankstation. Ook verleggen we het fietspad aan de Laan der Verenigde Naties. Dat is nodig voor de bouw van het nieuwe tankstation.

Fase 2: maart 2020 - juli 2020

In de volgende fase krijgt het eerste gedeelte van de Laan der Verenigde Naties een nieuw wegprofiel. Dit is het gedeelte van de Mijlweg tot vlak voor het kruispunt van de Ampèrestraat met de Handelskade. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer van en naar de stad over één weggedeelte.

In deze fase wordt ook het nieuwe tankstation gebouwd. Dit gebeurt in opdracht van eigenaar Kemper en Van Twist.

Nadat het nieuwe tankstation is gebouwd, starten wij met de sloop van het huidige tankstation aan de Dokweg. Dat is als voorbereiding voor de uitvoering van het Rivierpark.

Fase 2G: april - juli 2020

Onderdeel van fase 2 is groot onderhoud aan de kademuren van de Mijlsehaven.

Fases 3, 4 en 5: juni 2022 - juni 2023  

Het groot onderhoud aan de N3 is waarschijnlijk half 2022 afgerond. Daarna voeren we achtereenvolgend de fases 3,4 en 5 uit.

Fase 4C: 2020

In deze fase 4 richten we het voorste deel van parkeerterrein Weeskinderendijk opnieuw in.

Fase 6: 2021

In deze periode voeren we de werkzaamheden onder de bruggen uit.

Fase 7: 2021

In deze periode voeren we de werkzaamheden voor het Rivierenpark uit.