Planning

De werkzaamheden aan de N3 en de bouw van het nieuwe tankstation bepalen de planning van de Dordtse Mijl.

De fases van het project Dordtse Mijl op de kaart.De planning van de Dordtse Mijl wordt vooral bepaald door de activiteiten van Rijkswaterstaat aan de N3 (groot onderhoud van half 2020 tot half 2022). Daarom voeren we de activiteiten in fases uit. Op de kaart is aangegeven wanneer we met die fase aan de slag gaan.

Klik op de kaart voor een grotere versie.

Fase 1: klaar

We hebben het riool van de Mijlweg (vlakbij het nieuwe tankstation) vervangen. Ook is het fietspad aan de Laan der Verenigde Naties verlegd. Dit was nodig om de bouw van het nieuwe tankstation mogelijk te maken. 

Fase 2: klaar

In deze fase is het eerste gedeelte van het nieuwe wegprofiel van de Laan der Verenigde Naties uitgevoerd. Dit is het gedeelte van de Mijlweg tot ca. 100 meter voor het kruispunt van de Ampèrestraat met de Handelskade.

Tijdens deze fase is ook het nieuwe tankstation gebouwd. Eigenaar Kemper en Van Twist hebben hiervoor de opdracht gegeven. Na de bouw van het nieuwe tankstation is het oude tankstation aan de Dokweg gesloopt. Dit is om het deelproject Rivierpark voor te bereiden.

Fase 2G: klaar

In deze fase vonden er activiteiten aan de kademuren van de Mijlsehaven plaats. Dit is uitgevoerd en klaar. De weg naast de Handelskade moet nog wel gebeuren, dit wordt meegenomen in de werkzaamheden aan de rijwegen van de Laan der Verenigde Naties/Dokweg en Wilgenbos.

Fases 3, 4 en 5: februari 2023 - oktober 2023 

In het voorjaar van 2023 voeren we de fases 3,4 en 5 uit. 

Fase 4C: voorjaar - zomer 2023

In deze fase richten we het voorterrein van parkeerterrein Weeskinderendijk opnieuw in.

Fase 6: 2023

In deze periode voeren we de werkzaamheden onder de bruggen uit.

Fase 7: 2023

In deze periode voeren we de werkzaamheden voor het Rivierenpark uit.