Deelnemers ontwerp

Bewoners, ondernemers en gebruikers hebben meegedacht over het ontwerp voor de Dordtse Mijl. Daardoor is iedereen tevreden over het resultaat.

Het gebied van de Dordtse Mijl heeft veel verschillende belanghebbenden. Die hebben allemaal verschillende eisen en wensen. Daarom konden zij vanaf het begin meedenken over verbeteringen in het gebied. Hun ideeën en wensen zijn belangrijke input voor het ontwerp.

Bewoners bedrijven

Bewoners en medewerkers van bedrijven maken dagelijks gebruik van het gebied. Daarom weten zij als geen ander hoe de kwaliteit van die omgeving kan verbeteren. In een aantal actieve bijeenkomsten hebben zij meegedacht over het ontwerp.

Gebruikers parkeerterrein

Een andere groep betrokkenen zijn de gebruikers van het parkeerterrein aan de Weeskinderendijk. Met een enquête hebben zij hun ideeën voor verbetering aangegeven.

Rijkswaterstaat, Prorail, Waterschap

Naast de gemeente hebben ook Rijkswaterstaat, Prorail en Waterschap eigendommen in het gebied. Met hen hebben we gesprekken gevoerd over de mogelijkheden voor verbetering.

Met de input van al deze partijen is het ontwerpteam aan de tekentafel gaan zitten. Zo hebben zij een ontwerp gemaakt waarover alle betrokkenen tevreden zijn. De tekening van het ontwerp ziet u hieronder. Hoe dat er straks uitziet als u er rijdt, ziet u in de animatiefilm daaronder.

Ontwerptekening Dordtse Mijl

Ontwerptekening Dordtse Mijl (klik op de kaart voor een grotere versie).

Animatiefilm Dordtse Mijl (bekijken op YouTube)