Verkeer Laan der Verenigde Naties op 1 rijbaan

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 april sluiten we een kant af van de Laan der Verenigde Naties. Dat is de kant waarop u normaal de stad uitrijdt. U rijdt dan over de andere kant van de weg de stad in en uit (aan de kant van de Praxis).

Het gaat om het gedeelte tussen de kruising met de Mijlweg en de kruising Ampèrestraat-Handelskade. Sinds 16 maart werkt aannemer Heijmans Infra daar aan de oostelijke rijbaan. Ondanks de coronamaatregelen is dat werk eerder klaar. Daarom starten we een week eerder met het werk aan de westelijke rijbaan (de kant van de autobedrijven).

Op de afgesloten rijbaan werken we vanaf maandag 6 april aan een nieuwe inrichting. De werkzaamheden duren tot half juni. Verkeer naar en uit de stad gaat in die periode over de oostelijke rijbaan (aan de kant van de Praxis).

Fietspad

Vanaf woensdag 8 april tot en met 30 juni werken we ook aan het fietspad. Fietsers rijden dan een andere route bij de Mijlweg en bij de Weeskinderendijk. Borden geven de omleiding aan. De eerste dagen staan er ook verkeersregelaars om fietsers de weg te wijzen. Op de tekening onderaan deze pagina ziet u de omleiding voor fietsers. 

Dordtse Mijl

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het project Dordtse Mijl: verbeteren van de stadsentree via de Laan der Verenigde Naties en de Dokweg. We maken van deze laatste mijl naar het centrum een aantrekkelijk deel van de stad. Met overzichtelijke wegen, meer groen en zicht op de rivier.

Meer informatie over de Dordtse Mijl op www.dordrecht.nl/dordtsemijl. Of download de Dordtse Mijl-app in Google Play (Android) of App Store (Apple).

Verkeer op 1 rijbaan op de kaart getekend.

De omleiding voor fietsers (klik op het plaatje voor een grotere versie).