Definitieve inrichting Werf van Schouten, Werf van Gips en Werf van Montan

In het voorjaar van 2021 begint de gemeente met de definitieve inrichting van de Werf van Schouten en de Werf van Gips (openbare ruimte deelgebied B). Het gaat om de aanleg van rijbanen, parkeerplaatsen en trottoirs. Ook leggen we 2 groenvakken aan op de Werf van Montan.

Voor de inrichting van de straten heeft de gemeente een voorlopig ontwerp gemaakt. Op het voorlopig ontwerp ziet u waar de parkeerplaatsen komen. En waar de groenvakken komen op de Werf van Montan.

Bomen in de straten op Stadswerven

Het is niet mogelijk om in alle straten van Stadswerven veel groen te planten. Zoals de straten die van de Beneden Merwede naar het Wantij lopen. In deze liggen kabels en leidingen. Hierdoor is het technisch  niet mogelijk om hier bomen of groen aan te planten. Langs de Werf van Gips (noordzijde) planten we later bomen langs de rivier. Dit gebeurt pas als de punt van Stadswerven helemaal bebouwd is en de bouwweg niet meer nodig is.

Geveltuintjes

De gemeente krijgt van bewoners vragen over meer groen in de straten van Stadswerven. De gemeente wijst  bewoners daarom op de mogelijkheid om een geveltuin door de gemeente aan te laten leggen.. Bewoners zijn daarna zelf verantwoordelijk voor het beplanten van het tuintje en het onderhoud daarvan. Meer informatie over de geveltuintjes vindt u op de webpagina Samen voor een schone en prettige buurt. Hier vindt u ook het aanvraagformulier.

Parkeerplaatsen achter  Minidorp de Stad en Americana

De gemeente legt het parkeerterrein aan achter Minidorp de Stad. Na de aanleg draagt de gemeente het parkeerterrein over aan de VvE in oprichting. Het parkeerterrein achter Americana wordt in opdracht van OCW door ERA bouw aangelegd.

Meer informatie

In de lijst met vragen en antwoorden vindt u meer informatie over de inrichting van de openbare ruimte.