Over Amstelwijck

Op Amstelwijck woon je  in een natuurlijke omgeving op een historische plek. Amstelwijck was vroeger een landgoed. De geschiedenis gaat terug tot 1661.

Boerenhoeve SmitzigtHoeve Smitzigt ligt vlakbij het landgoed. De eeuwenoude watergang de Oostkil stroomt dwars door de wijk. Die blijft ook deel uitmaken van de nieuwe wijk. 

In 1975 kwam op landgoed Amstelwijck het Sportpark Amstelwijck. Jarenlang brachten voetballers, korfballers en tennissers hier hun vrije tijd door. Het sportpark maakt plaats voor woningbouw waarbij veel van de prachtige bomen blijven staan.
Ook het voor veel Dordtenaren bekende Refaja ziekenhuis stond in dit gebied. Het is gesloopt om ruimte te maken voor woningbouw. Er komt een groene wijk voor terug waarbij we rekening houden mer de klimaatverandering. Dat betekent bijvoorbeeld dat in we in plannen maatregelen treffen om opwarming tegen te gaan. Zo zorgen we voor voldoende schaduw in het openbaar gebied. Ook gaan we wateroverlast tegen. Amstelwijck is voorbereid op de toekomst!

Ligging

De ligging is ideaal. Amstelwijck ligt; tussen de levendige historische binnenstad en de rust van het Nationale Park de Biesbosch. Via de A16 en de N3 bent u in korte tijd in Breda, Rotterdam of Den Haag. Er komen verschillende fietsverbindingen. Een daarvan is een snelle route over de Laan van Londen. Binnen 20 minuten staat u in het centrum van Dordrecht. Het wordt ook fijn wandelen in Amstelwijck. Wandelpaden van ca. 3 kilometer lang voeren u door de natuur en langs de Oostkil.