Verkeersplan Spuiboulevard en omgeving

In het nieuwe 'Verkeersplan Spuiboulevard' staat wat Dordrecht gaat doen om het centrum goed bereikbaar te houden. In april 2020 stelde de gemeenteraad dit plan vast.

Verkeer naar het centrum

Het verkeer naar het centrum rijdt straks vooral via de Burgemeester de Raadtsingel, Stationsweg en Johan de Wittstraat. Om het verkeer hier beter door te laten stromen passen we een aantal kruisingen aan. De kruising Stationsweg-Johan de Wittstraat-Singel en voor het station en de kruising Dokweg-Burgemeester de Raadtsingel.

Spuiboulevard autoluw

De Spuiboulevard krijgt een gedeelte waar alleen OV en fiets doorheen kan. Dat deel is alleen nog bedoeld voor autoverkeer dat in de wijken of in de parkeergarage moet zijn.

Parkeren

Er blijft voldoende parkeergelegenheid, maar die wordt anders verdeeld. Aan de rand van het centrum komt het transferium Weeskinderendijk. Dat is een groot parkeerterrein met een busverbinding naar het centrum. De bussen rijden vaak en snel naar de binnenstad.

In parkeergarage Spuihaven komen meer parkeerplaatsen. De Veemarktgarage wordt alleen voor bewoners en abonneehouders. Middenin het centrum parkeren blijft, maar dat wordt wel iets meer beperkt. Naar de binnenstad kom je zoveel mogelijk met openbaar vervoer of op de fiets. Daar investeren we in.

Achtergrond informatie

De stukken en documenten die de gemeenteraad heeft vastgesteld vindt u in het raadsinformatiesysteem