Parkeren mantelzorg

Sinds 1 januari 2020 mogen mantelzorgers

 • gratis parkeren op het parkeerterrein bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis
 • een vergoeding in de parkeerkosten laten aanvragen als zij in het betaald parkeren gebied iemand verzorgen

Gratis parkeren bij het ziekenhuis

Brengt of bezoekt u als mantelzorger iemand in het Albert Schweitzer Ziekenhuis? Dan mag u met de Dordtpas gratis parkeren op het parkeerterrein Gezondheidspark bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Dit geldt voor maximaal 4 uur gratis parkeren per bezoek. Wat is hiervoor nodig? De mantelzorger laat zijn/haar Dordtpas zien bij de receptie van het ziekenhuis. De receptionist past de inrijkaart aan om gratis uit te rijden.

Parkeren in het betaald parkeergebied

Mantelzorgers die iemand verzorgen in een gebied met betaald parkeren krijgen een vergoeding in de parkeerkosten. Wat is hiervoor nodig? De persoon voor wie u zorgt, vraagt met DigiD een mantelzorgregeling aan.

DigiD-logo.comP-loket vergunningen  Lees meer informatie over DigiD 

Kosten

De parkeerregeling mantelzorg is gratis en 1 jaar geldig. U ontvangt 400 uur parkeertegoed waarmee uw mantelzorger(s) gratis parkeren. 

Afhandeling

Direct na aanvraag mag u deze regeling gebruiken via de webapp 2Park.

Regelen

U hebt een parkeerverklaring Mantelzorg nodig. Via MEE Mantelzorg vraagt u deze parkeerverklaring digitaal op. U hebt hiervoor DigiD nodig.

Handleiding P-loket
Parkeren met mantelzorgregeling

Uw mantelzorger mag met deze regeling gratis parkeren in de parkeersector waarin hij/zij zorg verleent. Bewoners van

 • Historische Binnenstad
 • 19e Eeuwse Schil
 • Transvaalbuurt
 • Lijnbaangebied

mogen de mantelzorgregeling aanvragen. Bij de aanvraag is ook een mantelzorg parkeerverklaring nodig. Via MEE Mantelzorg vraagt u deze parkeerverklaring digitaal op. U hebt hiervoor DigiD nodig.

Deze regeling geldt niet op: 

 • parkeerplaats waarvoor een parkeervergunning nodig is (dit kan ook een betaalde parkeerplaats zijn)
 • runshopplaats (kort parkeren), aangegeven met een bord met de tekst 'alleen kortparkeren'. 
 • gehandicaptenparkeerplaats
 • laad- en losplaats
 • dienstenparkeerplaats
 • auto-date parkeerplaats (bijvoorbeeld Greenwheels)
 • buiten parkeervakken
 • met een voertuig langer dan 6 meter en/of hoger dan 2.40 meter
Hoe werkt het

U logt in met uw DigiD op het P-loket. Daarin vraagt u eenmalig de mantelzorgregeling aan. Na afhandeling registreert u uw account in 2Park. Daarna meldt u uw mantelzorger elke keer aan en af. U kunt ook vooraf de datum en parkeertijd ingeven. U mag ook uw mantelzorger(s) machtigen.

Hoe gebruikt u 2Park?

2Park is een webapp en te openen via het volgende adres (URL): mijn.2park.nl

2Park account

In het P-loket vraagt u het product mantelzorgregeling aan. Het product gebruikt u in 2Park. Na het krijgen van het product, krijgt u een e-mail met een link waarop u klikt. Heeft u nog geen account? Dan registreert u een wachtwoord. Daarna heeft u een 2Park account. Heeft u wel al een account? Dan koppelen we het product aan uw account.

Hoe lang is mijn mantelzorgregeling geldig?

Uw mantelzorgregeling is 1 jaar geldig en binnen dat jaar te gebruiken zolang u nog voldoende parkeertegoed heeft. Als uw 400 uur parkeertegoed per jaar op is, kunt u de regeling niet meer gebruiken.

Verlengen mantelzorgregeling

Uw mantelzorgregeling is 1 jaar geldig. Ongeveer 1 maand voordat de regeling eindigt, staat een verlenging in het P-loket voor u klaar. U kunt een nieuwe regeling voor 1 jaar aanvragen.

Privacy van mijn mantelzorger

Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) is een coöperatie opgezet door Nederlandse gemeenten. Het SHPV beheert het Nationaal Parkeer Register (NPR). Dit is een landelijke database waarin de parkeerrechten van aangesloten gemeenten op kenteken geregistreerd staan. Het kenteken verdwijnt na 13 weken uit de transactiegegevens. Binnen deze periode moet uw mogelijk bezwaar over de parkeerkosten afgehandeld zijn. Na 13 weken kunt ook u de aangemelde kentekens niet meer inzien.

Mijn mantelzorger machtigen

U kunt uw mantelzorger machtigen om zijn of haar kenteken zelf aan en af te melden. In 2Park kunt u een machtiging aanmaken

Dordtpas

Informatie over de Dordtpas is te vinden op www.dordtpas.nl. Mantelzorgers kunnen een gratis Dordtpas aanvragen via www.meemantelzorg.nl. U leest meer in de brochure van de Dordtpas (pdf, 1,6 MB).

Meer informatie

Lees dan eerst de veelgestelde vragen (pdf, 206 kB) en/of de korte - of uitgebreide handleiding. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in. Binnen 5 werkdagen krijgt u antwoord van ons.

Misschien is de pagina Digitale parkeervergunning ook interessant voor u.