Parkeren Gezondheidspark en Sportboulevard

Moet u bij het Gezondheidspark (Albert Schweitzer ziekenhuis (locatie Dordtwijk) of de Sportboulevard zijn? Op het parkeerterrein tegenover het Albert Schweitzer ziekenhuis of in parkeergarage 'Sportboulevard' kunt u betaald parkeren.

Parkeren bij Gezondheidspark en Sportboulevard

U kunt parkeren op het parkeerterrein (680 plaatsen) tegenover het ziekenhuis of in de parkeergarage 'Sportboulevard' (675 plaatsen). Het parkeerterrein bereikt u via afrit: A. Schweitzer / Centrum / Wijk 1-4-9. Volg daarna de borden 'Parkeren ASZ Dordwijk'.

De parkeergarage vindt u aan de Amnesty Internationalweg 9, 3318 AZ in Dordrecht. Vanuit de parkeergarage kunt u direct de Sportboulevard inlopen. Op de Karel Lotsyweg, vóór de ingang van het ziekenhuis, zijn 45 parkeerplaatsen voor kortparkeren. Hier mag u maximaal 1 uur parkeren. De kosten hiervoor zijn € 1,50 per uur.

Kosten parkeren Gezondheidspark en Sportboulevard

Parkeren op het betaald parkeerterrein tegenover het ziekenhuis of in de parkeergarage Sportboulevard (Amnesty Internationalweg) kost:

Werkdagtarief op maandag t/m vrijdag

 • € 1,30 voor maximaal 1 uur
 • € 2,- voor maximaal 4 uur, daarna € 0,50 per uur

Weekendtarief op zaterdag en zondag

 • € 1,30 voor maximaal 1 uur
 • € 2,- per dag
 • € 13,- maximaal dagtarief op maandag t/m vrijdag
 • € 2,- maximaal dagtarief op zaterdag en zondag
 • € 19,50 verloren inrijkaar
 • € 10,40 per stuk uitrijkaart

U betaalt niets als u na aankomst binnen 15 minuten weer vertrekt van het parkeerterrein of uit de parkeergarage. 

Parkeren op de kortparkeerplaatsen vóór de ingang van het ziekenhuis kost € 1,50 per uur.

Betalen kan op de volgende manieren:

 • op parkeerterrein Gezondheidspark:
  * met pin (alleen bij twee automaten)
  * munt
  * biljet
 • in parkeergarage Sportboulevard: met pin, munt of biljet.

Op de Kiss + Ride zone voor de hoofdingang van het ziekenhuis mag u patiënten brengen en halen met de auto. Hier zijn ook 24 gehandicaptenparkeerplaatsen en parkeerplaatsen voor kortparkeren. Op de plaatsen voor kortparkeren mag u maximaal 15 minuten gratis parkeren met een parkeerschijf. Wanneer u een gehandicaptenparkeerkaart heeft, mag u maximaal 2 uur gratis parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen.

Parkeren Eerste Hulp

Op de parkeerplaatsen voor 'Spoedeisende Hulp' en 'Regionale Huisartsenpost Drechtsteden' mag u maximaal 1 uur parkeren. U betaalt daarvoor € 1,50 per uur. De receptie van de spoedeisende hulp geeft chipkaarten af als u langer dan 1 uur parkeertijd nodig hebt. U mag dan voor maximaal 4 uur de parkeerautomaat instellen. Bij Spoedeisende Hulp krijgt u meer informatie hierover.

Kortdurende abonnementen

Patiënten of bezoekers van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunnen een abonnement voor 2 weken aanvragen. Dit abonnement kost € 20,-. Vraag het afdelingshoofd van de betreffende verpleegafdeling naar de voorwaarden en de aanvraag van dit abonnement.

Heeft u vragen?

Vult u dan het webformulier in. Binnen 5 werkdagen krijgt u antwoord van ons.  

Webformulier Vragen, tips of opmerkingen