Parkeren Gezondheidspark en Sportboulevard

Moet u bij het Gezondheidspark (Albert Schweitzer ziekenhuis (locatie Dordwijk) of de Sportboulevard zijn? Op het parkeerterrein tegenover het Albert Schweitzer ziekenhuis of in parkeergarage 'Sportboulevard' geldt betaald parkeren.

Parkeren bij Gezondheidspark en Sportboulevard

U kunt parkeren op het parkeerterrein (680 plaatsen) tegenover het ziekenhuis of in de parkeergarage 'Sportboulevard' (675 plaatsen). Het parkeerterrein bereikt u via afrit: A. Schweitzer / Centrum / Wijk 1-4-9. Volg daarna de borden 'Parkeren ASZ Dordwijk'.

De parkeergarage vindt u aan de Amnesty Internationalweg 9, 3318 AZ in Dordrecht. Vanuit de parkeergarage kunt u direct de Sportboulevard inlopen. Op de Karel Lotsyweg, vóór de ingang van het ziekenhuis, zijn 45 parkeerplaatsen voor kortparkeren. Hier mag u maximaal 1 uur parkeren. De kosten hiervoor zijn € 1,50 per uur.

Kosten parkeren Gezondheidspark en Sportboulevard

Parkeren op het betaald parkeerterrein tegenover het ziekenhuis of in de parkeergarage Sportboulevard (Amnesty Internationalweg) kost:

Werkdagtarief op maandag t/m vrijdag

 • € 1,30 voor maximaal 1 uur
 • € 2,- voor maximaal 4 uur, daarna € 0,50 per uur

Weekendtarief op zaterdag en zondag

 • € 1,30 voor maximaal 1 uur
 • € 2,- per dag
 • € 13,- maximaal dagtarief op maandag t/m vrijdag
 • € 2,- maximaal dagtarief op zaterdag en zondag
 • € 19,50 verloren inrijkaart
 • € 10,40 per stuk uitrijkaart

U betaalt niets als u na aankomst binnen 15 minuten weer vertrekt van het parkeerterrein of uit de parkeergarage. 

Parkeren op de kortparkeerplaatsen vóór de ingang van het ziekenhuis kost € 1,50 per uur.

Betalen kan op de volgende manieren:

 • op parkeerterrein Gezondheidspark:
  • met pin (alleen bij twee automaten)
  • munt
  • biljet
 • in parkeergarage Sportboulevard: met pin, munt of biljet.

Op de Kiss + Ride zone voor de hoofdingang van het ziekenhuis mag u patiënten brengen en halen met de auto. Hier zijn ook 24 gehandicaptenparkeerplaatsen en parkeerplaatsen voor kortparkeren. Op de plaatsen voor kortparkeren mag u maximaal 15 minuten gratis parkeren met een parkeerschijf. Wanneer u een gehandicaptenparkeerkaart heeft, mag u maximaal 2 uur gratis parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen.

Parkeren Eerste Hulp

Op de parkeerplaatsen voor 'Spoedeisende Hulp' en 'Regionale Huisartsenpost Drechtsteden' mag u maximaal 1 uur parkeren. U betaalt daarvoor € 1,50 per uur. 

Mantelzorgers gratis parkeren

Mantelzorgers kunnen gratis parkeren op het parkeerterrein bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis

Brengt of bezoekt u als mantelzorger iemand in het Albert Schweitzer Ziekenhuis? Dan kunt u met de Dordtpas gratis parkeren op het parkeerterrein Gezondheidspark bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis. U kunt voor ieder bezoek maximaal 4 uur gratis parkeren. Wat is hiervoor nodig? Uw Dordtpas laten zien bij de receptie van het ziekenhuis. De receptionist maakt de inrijkaart geschikt om gratis uit te rijden.

Meer informatie leest u op de webpagina Parkeren mantelzorg.

Kortdurende abonnementen

Patiënten of bezoekers van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunnen een abonnement voor 2 weken aanvragen. Dit abonnement kost € 20,-. Vraag het afdelingshoofd van de betreffende verpleegafdeling naar de voorwaarden en de aanvraag van dit abonnement.

Meer informatie

Vul het contactformulier in. Binnen 5 werkdagen krijgt u antwoord van ons.