Parkeergeld betalen via mobiele telefoon

Met de parkeerApp op uw mobiele telefoon betaalt u parkeergeld per minuut. Deze mogelijkheid bieden wij op alle parkeerplaatsen en parkeerterreinen in Dordrecht waar betaald parkeren geldt. 
U kunt niet met de parkeerApp betalen in de parkeergarages. Voor de parkeerautomaten met een oranje en zwarte band gelden andere tijden en bedragen.

Kosten en gebiedscodes

De kosten die gelden per gebiedscode leest u op de pagina Kosten en gebiedscodes.

Regelen

Met elk type telefoon kunt u mobiel parkeren. U registreert zich hiervoor eenmalig bij een aanbieder (provider) van mobiel parkeren. Per aanbieder kunnen de werkwijze en de kosten verschillen.

Uw aanbieder stuurt u een overzicht van uw (parkeer)kosten. Dit bedrag betaalt u rechtstreeks aan hen. U leest meer informatie op de websites (op alfabet) van de aanbieders van mobiel parkeren. 

Hoe werkt parkeren met de parkeerApp?

U registreert zich eenmalig bij een aanbieder (provider) van mobiel parkeren. Daarna voert u de volgende stappen uit:

  • u meldt zich (op straat) aan via een aanbieder van de parkeerApp
  • u geeft de gebiedscode via de app op uw smartphone, door te bellen met uw aanbieder of via sms door aan uw aanbieder
  • de gebiedscode leest u op de gekleurde band om de dichtstbijzijnde parkeerautomaat of op de borden
  • u meldt zich af bij de aanbieder zodra u de parkeerplaats met uw auto verlaat

Afmelden bij vertrek

De parkeertijd stopt als u zich via uw mobiele telefoon afmeldt. Als u dit vergeet, neemt u zo snel mogelijk contact op met uw aanbieder. U betaalt namelijk onnodig parkeergeld. De parkeerkosten betaalt u direct aan uw aanbieder.

De gemeente Dordrecht is niet verantwoordelijk voor verkeerde, vergeten of onterechte aanmelding van uw parkeeractie.

Gebiedscode

De gebiedscode van 4 cijfers is het nummer van het parkeergebied of parkeerplaats. Deze code is met een gekleurde sticker aangegeven op de parkeerautomaat of op een bord in de buurt van de parkeerplaats.

Via uw mobiele telefoon geeft u deze code door aan uw aanbieder. Sommige aanbieders noemen dit ook wel paalnummer of zonenummer. Met deze code berekent uw aanbieder het parkeertarief voor dit gebied/parkeerplaats. Parkeren midden in het centrum is het duurst. Meer informatie leest u in 'Kosten en gebiedscodes'.

Als u iemand wegbrengt of ophaalt bij het Centraal Station, dan kunt u op de paralelweg van de Burgemeester de Raadtsingel (ter hoogte van de fietsenstalling) parkeren. Laat u uw passagiers direct in- of uitstappen dan hoeft u niet te betalen. 

Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft en via de parkeerApp betaalt, gebruikt u gebiedscode 7841.

Let op! 
Op parkeerplaatsen voor vergunninghouders (het gebied tussen Prinsenstraat, Voorstraat, Steegoversloot en Spuihaven) betaalt u altijd € 28,-. U koopt daar altijd een dagkaart voor 24 uur.   

Gehandicapten met een gehandicaptenparkeerkaart betalen binnen dit gebied € 1,60 per uur. Met de parkeerApp gebruikt u gebiedscode 7841.

De kosten die gelden per gebiedscode leest u op de pagina Kosten en gebiedscodes.

Bewijs van betaling

De parkeerApp werkt via het kenteken van uw auto. Zodra u een parkeeractie aanmeldt voor het door u opgegeven kenteken, wordt dit vastgelegd in een registratiesysteem. Toezicht controleert aan de hand van uw kenteken of u zich heeft aangemeld. Als u niet aangemeld bent of geen geldig parkeerbewijs achter uw voorruit heeft, maakt u kans op een parkeerboete.

Teruggave parkeergeld

Is er iets mis gegaan bij het betalen van uw parkeergeld op straat of in 1 van onze parkeergarages? Vaak betalen wij het teveel betaalde bedrag aan u terug. U vult daarvoor met DigiD het digitale formulier Teruggave parkeergeld in. Als bewijs stuurt u het betaalbewijs mee; bijvoorbeeld een schermafdruk van uw bankafschrift of het betaaloverzicht via uw parkeerapp. Als wij uw verzoek terecht vinden, krijgt u het teveel betaalde bedrag binnen 4 weken op uw rekening.

Meer informatie

Vul het contactformulier in. Binnen 5 werkdagen krijgt u antwoord van ons.