Parkeergeld betalen via mobiele telefoon

Met uw mobiele telefoon betaalt u parkeergeld per minuut. Op alle parkeerplaatsen en parkeerterreinen in Dordrecht waar een parkeerautomaat staat, kunt u van deze mogelijkheid gebruik maken.
U kunt niet mobiel parkeren in de parkeergarages. Voor de parkeerautomaten met een oranje en zwarte band gelden andere tijden en bedragen.

Kosten en codes per parkeerzone

De kosten die gelden per gebiedscode leest u in het schema Kosten en codes per gebied (pdf, 71 kB).

Regelen

Met elk type telefoon kunt u mobiel parkeren. U registreert zich hiervoor eenmalig bij een aanbieder (provider) van mobiel parkeren. Per aanbieder kunnen de werkwijze en de kosten verschillen.

Uw aanbieder stuurt u een overzicht van uw (parkeer)kosten. Dit bedrag betaalt u rechtstreeks aan hen. U leest meer informatie op de websites van de aanbieders van mobiel parkeren.

Website Sunhill Technologies

Website Park-line (alleen voor zakelijke klanten)

Website Parkmobile

Website Yellowbrick

Website SMS parking

Website Multi Tank Card

Website PARKD

Hoe werkt mobiel parkeren?

U registreert zich eenmalig bij een aanbieder (provider) van mobiel parkeren. Daarna voert u de volgende stappen uit:

  • u meldt zich (op straat) aan via een aanbieder van mobiel parkeren
  • u geeft de gebiedscode via de app op uw smartphone, door te bellen met uw aanbieder of via sms door aan uw aanbieder
  • de gebiedscode leest u op de gekleurde band om de dichtstbijzijnde parkeerautomaat of op de borden
  • u meldt zich af bij de aanbieder zodra u de parkeerplaats met uw auto verlaat

Afmelden bij vertrek

De parkeertijd stopt als u zich weer via uw mobiele telefoon afmeldt. Als u dit vergeet, neemt u zo snel mogelijk contact op met uw aanbieder. U betaalt namelijk onnodig parkeergeld. De parkeerkosten betaalt u direct aan uw aanbieder.

De gemeente Dordrecht is niet verantwoordelijk voor verkeerde, vergeten of onterechte aanmelding van uw parkeeractie.

Gebiedscode

De gebiedscode van 4 cijfers is het nummer van het parkeergebied of parkeerplaats. Deze code is met een gekleurde sticker aangegeven op de parkeerautomaat of op een bord in de buurt van de parkeerplaats.

Via uw mobiele telefoon geeft u deze code door aan uw aanbieder. Sommige aanbieders noemen dit ook wel paalnummer of zonenummer. Met deze code berekent uw aanbieder het parkeertarief voor dit gebied/parkeerplaats. Parkeren midden in het centrum is het duurst. Meer informatie leest u in 'Kosten en gebiedscodes'.

Als u iemand wegbrengt of ophaalt bij het Centraal Station, dan kunt u op de paralelweg van de Burgemeester de Raadtsingel (ter hoogte van de fietsenstalling) parkeren. Laat u uw passagiers direct in- of uitstappen dan hoeft u niet te betalen. 

Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft en via mobiel parkeren betaalt (betalen via uw mobiele telefoon), gebruikt u gebiedscode 7841.

Let op! 

Op parkeerplaatsen voor vergunninghouders (het gebied tussen Prinsenstraat, Voorstraat, Steegoversloot en Spuihaven) betaalt u altijd € 26,40. U koopt daar alleen een dagkaart voor 24 uur.   

Gehandicapten met een gehandicaptenparkeerkaart betalen binnen dit gebied € 1,50 per uur. Via mobiel parkeren gebruikt u gebiedscode 7841.

Kosten en codes per gebied (pdf, 71 kB)

Bewijs van betaling

Mobiel parkeren werkt via het kenteken van uw auto. Zodra u een parkeeractie aanmeldt voor het door u opgegeven kenteken, wordt dit vastgelegd in een registratiesysteem. Toezicht controleert aan de hand van uw kenteken of u zich heeft aangemeld. Als u niet aangemeld bent of geen geldig parkeerbewijs achter uw voorruit heeft, maakt u kans op een parkeerboete.

Meer informatie

Vul het contactformulier in. Binnen 5 werkdagen krijgt u antwoord van ons.