Elektrische deelscooters

In Dordrecht kunt u gebruik maken van elektrische deelscooters van GO Sharing. Iedereen van 16 jaar en ouder met een geldig rijbewijs kan de groene scooters van GO Sharing rijden.

Onze stad groeit en de manier waarop we ons verplaatsen verandert. We willen Dordrecht goed leefbaar en bereikbaar houden. En daarom willen we minder auto's en meer gebruik van andere vormen van vervoer zoals bus, trein en fiets. We zien kansen voor deelscooters, -fietsen en –auto's. Natuurlijk wel op een veilige manier en een nette manier. 

Wilt u een deelscooter gebruiken? Op de website van GO Sharing www.go-sharing.com leest u hoe dat kan.

Hoe werkt het resereveren?

Het reserveren van een deelscooter werkt via een app van GO Sharing. Deze GO Sharing app is te downloaden via de Apple App Store of de Google Play Store. Wanneer u de app heeft gedownload, kunt u een account aanmaken. Vervolgens kunt u alle beschikbare GO Sharing voertuigen in de app vinden. Zoek een e-scooter u in de buurt en start deze eenvoudig met de app.

Waar laat u de scooter achter?

Uw rit beëindigen kan alleen in het servicegebied. In de app is dit gebied lichtgroen gemarkeerd. Parkeer de scooter netjes en druk op ‘Beëindig rit’.

Waar mag u de scooter niet parkeren?

De gemeente heeft met GO Sharing duidelijke afspraken gemaakt over bereikbaarheid en veiligheid. Bijvoorbeeld over waar gebruikers de scooters wel en niet mogen parkeren. De deelscooter kunt u na gebruik parkeren in het servicegebied. En dan op een plek waar de deelscooter geen overlast veroorzaakt of in de weg staat. 

Op de volgende plekken geldt een parkeerverbod voor de deelscooters:

  • bij het winkelgebied in het centrum;
  • bij de Essenhof;
  • bij het Leerpark;
  • bij het Gezondheidspark;
  • bij station Stadspolders;
  • bij station Zuid. 

Op deze webpagina staat een uitgebreid overzicht van alle parkeerverboden voor de deelscooters met overzichtskaartjes. 

Wat kunt u doen bij overlast?

Dat kunt u direct bij GO Sharing melden via telefoonnummer (085) 085 90 22 901 (dagelijks bereikbaar van 09:00-23:00 uur, en 24/7 voor nood) via een mail naar support@go-sharing.nl of vul het overlastformulier in op nl.go-sharing.com/contact

Vragen en antwoorden 

Heeft u een vraag over het gebruik van de deelscooter? Lees dan het document met veelgestelde vragen en antwoorden van GO Sharing (PDF 410 kB). 

Uitproberen

Hoe deelscooters kunnen helpen bij een betere en duurzame bereikbaarheid in Dordrecht gaan we de komende periode uitproberen. We bespreken regelmatig de ervaringen en het gebruik van de scooters met Go Sharing.