Denk mee over locaties laadpalen, deelfietsen & deelscooters

Geef hier uw reactie op de voorgestelde locaties voor laadpalen, deelfietsen & deelscooters.

Er komen steeds meer elektrische auto’s bij in Nederland. Ook in Dordrecht. Wij denken dat er daardoor meer openbare laadpalen nodig zijn. We willen dat iedere Dordtenaar kan vertrouwen op voldoende laadpunten om de overstap te maken naar elektrisch vervoer. Wij vinden het belangrijk dat deze laadpalen op goede en logische plekken komen te staan.

Om gemakkelijk en snel laadpalen te kunnen bijplaatsen wanneer de vraag toeneemt, werken wij met een zogenaamde plankaart. Dat is een kaart met de beste locaties voor een laadpaal. Als er een nieuwe laadpaal nodig is, plaatsen wij deze op een van de locatie uit de plankaart.

Ook het aantal deelfietsen en deelscooters groeit in Dordrecht. Wij onderzoeken of deze voertuigen op een aantal centrale plekken in de stad kunnen staan, zodat mensen er makkelijker gebruik van kunnen maken en ze niet in de weg staan. Deze locaties noemen we hubs. De mogelijke locaties van deze hubs staan ook op de plankaart. In de enquête kan je zien waar de huidige en toekomstige hubs in Dordrecht zich bevinden en kan je daarop reageren.

Denk met ons mee

De plankaart is nog niet af en wij hebben uw hulp nodig om de kaart te verbeteren. Als inwoner heeft u lokale kennis die waardevol is. Is er een goede reden om een bepaalde plek voor een laadpaal of hub niet te kiezen? Of weet u een plek in de buurt die beter geschikt is? Dan horen we dat graag. Reageren kan tot 15 juli 2022.

Via deze online enquête kunt u reageren op de voorgestelde locaties in de voorlopige plankaart. Per locatie kunt u een reactie achterlaten. U kunt ook op het Stadskantoor de plankaart bekijken en een reactie geven. Dit kan op donderdag 7 juli 2022 van 13.00 tot 15.00 uur en op dinsdag 12 juli 2022 van 17.30 tot 19.30 uur in vergaderkamer 3 van het Stadskantoor in Dordrecht, Spuiboulevard 300.