Knipontheffing

De knipontheffing geeft bewoners en ondernemers doorgang bij de Vest of Grote Markt.

DigiD-logo.comEHerkenning-logoP-loket ontheffingen  Lees meer informatie over DigiD en eHerkenning

U vraagt de ontheffing digitaal aan. Als bewoner hebt u hiervoor DigiD nodig. Zakelijke klanten vragen de ontheffing aan met eHerkenning. Heeft u geen eHerkenning en wilt u online een ontheffing aanvragen? Vraag dan via 14 078 telefonisch een gebruikersnaam en wachtwoord aan voor het P-loket. U krijgt dan van ons een link om een account aan te maken.   

Hoe u de ontheffing regelt, leest u in de Handleiding P-loket (pdf 460 kB)

Sector A

Woont of werkt u in het gebied waarvoor parkeervergunning sector A geldt? Dan mag u ontheffing aanvragen voor de knip Grote Markt. Op het kaartje ziet u de doorgang bij de Grote Markt (klik op het kaartje voor een grotere versie): 

Kaartje met de doorgang bij de Grote Markt.

Sector D

Woont of werkt u in het gedeelte ten noorden van de Spuihaven waar parkeervergunning sector D geldt? Dan mag u ontheffing aanvragen voor de knip Vest. Op het kaartje ziet u de doorgang bij de Vest:

Kaartje met de doorgang bij de Vest.

Kosten

De knipontheffing kost € 18,50 per ontheffing per jaar en geldt tot en met 31 maart. Per adres geven wij maximaal 2 knipontheffingen uit.

Elk jaar verlengen uw ontheffing en zetten deze voor betaling voor u klaar in het P-loket. Betaal op tijd om een boete te voorkomen.

Let op: een knipontheffing geeft geen toegang tot het autoluwe of voetgangersgebied. Dat kan alleen met een ontheffing voor 1 dag (bloktijdenontheffing) of een permanente ontheffing.

Meer informatie

Misschien is de pagina Wijzigen kenteken ook interessant voor u.