Peuteropvang

Bij een peuteropvang mogen kinderen van 2 tot 4 jaar, 2 of 4 keer per week een ochtend of een middag spelen. Elke groep bestaat uit maximaal 16 peuters. De peuterleidsters doen allerlei leuke activiteiten met de hele groep en werken regelmatig met een kind alleen. Ook spelen kinderen in kleine groepjes tegelijk.  

Aanmelden

Neem contact op met de peuteropvang organisatie. Zij vertellen u of er plek is bij de door u gekozen peuter opvang locatie. Ook vertellen zij u hoe hoog uw ouderbijdrage is.

Kosten peuteropvang

Afhankelijk van uw inkomen draagt u als ouder(s) bij in de kosten. Peuteropvang in Dordrecht staat geregistreerd als kinderdagopvang. U kunt daarom mogelijk kinderopvangtoeslag aanvragen als uw kind naar de peuteropvang gaat. Of u recht heeft op kinderopvangtoeslag, ziet u op de website van de Rijksoverheid of vraagt u na bij de peuteropvang.

Inspectie peuteropvang in de regio

Dienst Gezondheid & Jeugd (DG&J) is belast met de inspectie voor de peuteropvang in de regio.

Gratis peuteropvang

De peuteropvang toetst uw inkomen. U komt voor een vergoeding in aanmerking als u een inkomen hebt tot 120% van het minimum inkomen. De Sociale Dienst Drechtsteden vergoedt dan uw eigen bijdrage voor 2 dagdelen per week. Ouders die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen dan geen rekening voor de eigen bijdrage. De rekening gaat naar de Sociale Dienst Drechtsteden, die het bedrag rechtstreeks aan de peuteropvang betaalt.

Heeft u vragen?

Meer informatie vindt u op de website van Rijksoverheid. Ook leest u meer informatie in de folder Leuk en leerzaam voor uw kind (pdf, 2 MB).