Suppen en waterfietsen in de Spuihaven

Weleens de Spuihaven vanaf het water willen bekijken? Dat kan nu. Vanaf zaterdag 27 juli kun je tussen 10.00 en 18.00 uur een waterfiets of sup huren (bij droog weer). Bij La Venezia aan de Vest staat tot en met 1 september 2024 een verhuurpunt. Opstappen gaat via het grasveld naast La Venezia. Vervolgens is het mogelijk om tussen het Achterom en de Noordendijk de Spuihaven te verkennen.

Het huren van een sup of waterfiets kost €10,00 voor 1 uur en €15,00 voor 2 uur. Houders van een Dordtpas krijgen 50% korting. Mantelzorgtegoed kan er ook besteed worden. Betalen kan alleen digitaal via een qr-code. Contant en met pin betalen is niet mogelijk. Watersportbedrijf Board Academy begeleidt de activiteiten en zorgt ervoor dat alles veilig verloopt.  

Tour de France Femmes 

Deze zomer zijn er rondom de Tour de France Femmes veel leuke activiteiten in de stad. De waterfiets- en suproute loopt voor een deel langs de route die de renners 13 augustus rijden. Daarnaast loopt de route een stukje langs de Spuiboulevard. Dit gebied verandert de komende jaren in een levendige, groene stadswijk. De beleving van het water staat daarin centraal.