Deel Weizigtpark tijdelijk dicht voor volgende fase

Het werk in het Weizigtpark gaat een volgende fase in. Aannemer GKB gaat aan de slag op en rond het grote grasveld in het park. Om het werk daar veilig uit te kunnen voeren gaat dit deel van het park tijdelijk dicht. Vanaf woensdag 8 maart tot en met vrijdag 12 mei staan er hekken. Het station, de speeltuin en de sporttoestellen blijven bereikbaar. De hondenspeelplek verhuist naar het Van Baerleplantsoen. De voetbaldoelen gaan tijdelijk naar het grasveld aan de kant van Thureborgh.

Het park blijft toegankelijk via de ingangen aan de Krispijnseweg bij Duurzaamheidscentrum Weizigt en de Mauritsweg. De ingang voor voetgangers op de hoek van de Krispijnseweg en Mauritsweg gaat dicht. Ook hier komt een hek. In de nieuwe situatie verschuift deze ingang een stukje. Tegenover de Julianakerk komt een nieuwe brug voor voetgangers. De brug komt later dit jaar. Tot die tijd is het park bereikbaar via de ingang Mauritsweg ter hoogte van de Nassauweg. 
Download de faseringstekening Weizigtpark.

Hondenspeelplek

De hondenspeelplek verhuist naar het Van Baerleplantsoen. Tegenover Woonbron komt de nieuwe plek met extra speeltoestellen. Hieraan wordt nog gewerkt. Er komt een tijdelijke plek op het grasveld van het Van Baerleplantsoen. De toestellen en het hek die nu in het park staan verhuizen mee. 

Asfalteren paden

Dinsdag 7 maart asfalteert de aannemer de paden tussen de Mauritsweg en het station. Daarmee is het werk van fase 1 klaar. Het asfalteren duurt een dag. Het station blijft via het park bereikbaar. Wel kan het zijn dat fietsers en wandelaars een stukje om moeten of even moeten wachten. Er zijn verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden.

Meer weten?

Informatie over de planning van het werk vindt u op de website van aannemer GKB. U vindt daar ook contactgegevens van de omgevingsmanager van GKB.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over het Weizigtpark en de ontwikkelingen in de omgeving? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief