Tour de France Femmes 2024 komt naar Dordrecht

Rotterdam, Den Haag en Dordrecht organiseren de start van de Tour de France Femmes avec Zwift in 2024. Dat maakte de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb vandaag bekend. Het nieuws dat de tour in 2024 onder andere door Dordrecht komt, leidt tot enthousiaste reacties.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht: "Het is belangrijk dat we in onze stad naast onze eigen waardevolle evenementen, ook grote evenementen met (inter-) nationale uitstraling organiseren. Eerder organiseerde Dordrecht bijvoorbeeld de landelijke intocht van Sinterklaas, Koningsdag, The Passion en Scrooge Live. 

“Los van het feit dat een imposant event goed is voor de stad, voor de economie en toerisme, doet het iets met de trots van onze eigen inwoners. Het event past in onze ambitie om de stad voor een breder publiek zichtbaar te maken. Daarnaast willen we ons hard maken voor een levendige én sportieve stad Dordrecht.”

1ste Franse wielerronde voor vrouwen in het buitenland 

Het is voor het eerst dat de Franse wielerronde voor vrouwen een Grand Départ kent buiten Frankrijk. Op 12 en 13 augustus worden er drie etappes verreden in de regio, waarvan de eerste start in Rotterdam en finisht in Den Haag. De tweede etappe is op dinsdagochtend 13 augustus in Dordrecht en finisht in Rotterdam. In de middag is er een tijdrit in het centrum van Rotterdam.

Het vrouwenwielrennen kent de laatste jaren een stormachtige groei. De eerste editie van de Tour de France Femmes in 2022 was mede daarom een groot succes. Er stonden honderdduizenden bezoekers langs de route en miljoenen mensen keken dit via de televisie. 

Topsport op wereldniveau 

Sportwethouder Marc Merx: "Topsport inspireert, daar ben ik van overtuigd. Met de komst van zo'n groot wielerevenement naar onze stad én onze Dordtse topper Lucinda Brand moet het lukken meer mensen op de fiets te krijgen, zowel sportief als recreatief. Een geweldige kans om onze inwoners en bezoekers uit te dagen om meer te genieten van sporten en bewegen!"

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb maakte het nieuws vandaag bekend. Bekijk de video op Youtube