Veel belangstelling voor isolatieactie

In december en januari hadden wij een actie met vloer- en spouwmuurisolatie. Hier was veel belangstelling voor.

SpouwmuurisolatieRegelmatig organiseren wij samen met het Energieloket Dordrecht een actie met energiebesparende maatregelen. Door samen in te kopen, hebben de deelnemers gemak en kostenvoordeel. 

Rekening verlagen

Goede isolatie zorgt voor een prettig huis dat warm is in de winter en koel in de zomer. Ook helpt het om de energierekening te verlagen en is het goed voor het klimaat. Reden genoeg om een isolatieactie te houden. Want isoleren verdient zichzelf meestal snel terug. 

Bovengemiddeld

Op 1 december was er een online informatiebijeenkomst over de actie. Die trok zo'n 120 bezoekers. Wie daarna belangstelling had voor een offerte op maat, kon die tot 31 januari 2022 aanvragen. 328 Dordtenaren deden dit. "Dit is zeker bovengemiddeld," stelt Siebe Tijssen van het Energieloket Dordrecht. "Diverse inwoners vroegen twee offertes aan: één voor vloer- en één voor spouwmuurisolatie. Sommige aanvragen kwamen zelfs al binnen voordat de informatiebijeenkomst geweest was."

Zonnepanelen en warmtepompen

Volgens Siebe heeft de grote belangstelling zeker te maken met de stijgende energietarieven. "Bij al onze acties rond energiebesparing zien we de aanvragen toenemen." In Dordrecht staan er voor de komende maanden weer nieuwe acties op de planning. In maart is er een actie met zonnepanelen en in april met hybride warmtepompen. U leest hier binnenkort meer over.