Dordrecht biedt energiehulp aan

Gemeente Dordrecht, woningcorporaties en maatschappelijke partners bieden energiehulp aan huishoudens die door de stijgende energieprijzen in de financiële problemen terecht zijn gekomen of dreigen te komen.

Zo kunnen zij gratis gebruik maken van energiehulpen die langs komen met ledlampen, tochtstrips, radiatorfolie en besparingstips. Samen met de sociale dienst werken we aan een omruilactie van verouderd, energie slurpend witgoed voor een energiezuinig exemplaar. Particuliere verhuurders stimuleren we om hun woningen te verduurzamen en enkel glas te vervangen door HR++glas. Particuliere woningeigenaren kunnen meedoen met gezamenlijke inkoopacties, zoals de isolatieactie die vanaf 12 oktober loopt. Theater Tortilla treedt in februari 2023 op voor 2000 leerlingen in kwetsbare wijken met een voorstelling over energiebesparing. En met woningcorporaties Woonbron en Trivire maken we afspraken om slecht geïsoleerde woningen zo spoedig mogelijk te verbeteren.

Deze acties staan in het 'Plan van aanpak energiehulp voor huishoudens'. Voor de uitvoering is circa €2,1 miljoen beschikbaar vanuit het Rijk.

Informatie

Meer informatie over de energiehulp en besparingstips zijn te vinden op www.energiehulp.nl/dordrecht en www.slimenergiebesparendordrecht.nl.

Campagnebeeld Energiehulp