We helpen winkeliers met energie besparen

Veel ondernemers hebben op dit moment hoge energiekosten. We willen daarom samen met POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) de ondernemers in de binnenstad helpen om hun energierekening te verlagen. Met bezoek van een energieadviseur en energiebesparende maatregelen.

Gratis advies van een energieadviseur

Deze winter krijgen vijftig ondernemers uit de Dordtse binnenstad gratis advies van een energieadviseur van de organisatie Klimaatroute. De adviseur kijkt samen met de ondernemer hoe die de winkel energiezuiniger kan maken (een energiescan). Dat kan bijvoorbeeld met isolatiemateriaal of energiezuinige lampen. Ook kan de adviseur gratis energiebesparende maatregelen laten uitvoeren. Zoals het plakken van radiatorfolie en tochtstrips. Deze werkzaamheden gebeuren op een later moment in overleg met de winkelier. De adviseur bepaalt samen met de winkelier welke maatregelen nodig zijn.

Bordje op de deur

We vinden het belangrijk dat winkeliers in de Dordtse binnenstad energie besparen. Eerder deze maand hadden wij en POBD al een campagne om deuren van winkels en bedrijfspanden gesloten te houden. Zodat er geen warmte onnodig verloren gaat. De winkeliers kregen deurbordjes om het winkelend publiek te laten weten dat hun winkel wel gewoon open is.

Eerste tien op 29 november

Lunchroom Helena aan de Voorstraat is één van de eerste locaties waar de energieadviseur een bezoek brengt. In totaal krijgen tien winkeliers op 29 november een energiescan. De overige veertig zijn in januari 2023 aan de beurt.