November

 • Duurzame en groene stad

  04 november 2022

  De energierekening is voor veel inwoners hoger dan ooit. Vanuit het Rijk komt hiervoor een financiële tegemoetkoming. Wij komen een deel van onze inwoners tegemoet via energietoeslagen en geven ieder huishouden een tegemoetkoming van 75 euro.

 • Goede gesprekken met jongeren in Week van de Veiligheid

  08 november 2022

  Politie, jongerenwerk, scholen en de gemeente Dordrecht grepen de week van de veiligheid aan om het dragen van messen door jongeren aan de kaak te stellen

 • Burgemeester sluit café Bagatelle III

  11 november 2022

  Na een eerdere sluiting vorige maand, sluit burgemeester Wouter Kolff opnieuw café Bagatelle III aan het Van Oldenbarneveltplein in Dordrecht.

 • Rijk investeert in station Dordrecht en nieuw station Leerpark

  15 november 2022

  De komende jaren investeert het rijk in het verbeteren van station Dordrecht en de bouw van een nieuw station op het Leerpark. Er is een investeringspakket van € 1,5 miljard beschikbaar. Door het besluit kan de verbetering van Station Dordrecht al voor 2030 plaatsvinden.

 • Swendeline Ersilia nieuwe stadsdichter van Dordrecht

  16 november 2022

  Dichter en spoken word-artiest Swendeline Ersilia is de nieuwe stadsdichter van Dordrecht. Op dinsdag 15 november werd zij door het college van burgemeester en wethouders benoemd.

 • Geld voor de kunst dankzij crowdfundingsplatform

  23 november 2022

  Culturele organisaties en makers in de culturele sector kunnen een bijdrage van de gemeente krijgen als zij geld inzamelen via crowdfundingplatform voordekunst.nl. Dat is mogelijk door de samenwerking tussen de gemeente en dit platform.

 • We helpen winkeliers met energie besparen

  28 november 2022

  Veel ondernemers hebben op dit moment hoge energiekosten. We willen daarom samen met POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) de ondernemers in de binnenstad helpen om hun energierekening te verlagen. Met bezoek van een energieadviseur en energiebesparende maatregelen.

 • Uitreiking Johan de Witt-speld aan de heer Arthur Moen

  28 november 2022

  Op vrijdag 25 november heeft wethouder Peter Heijkoop een Johan de Witt-speld uitgereikt aan de heer Arthur Moen. De uitreiking heeft bij de heer Moen thuis plaatsgevonden.

 • Handhavers uitgerust met bodycam

  30 november 2022

  Vanaf donderdag 1 december zijn alle handhavers uitgerust met een bodycam. Handhavers krijgen regelmatig te maken met agressie en bedreiging. De bodycam werkt preventief en voorkomt dat een bedreigende situatie uit de hand loopt.