• Duurzame en groene stad

04 november 2022

De energierekening is voor veel inwoners hoger dan ooit. Vanuit het Rijk komt hiervoor een financiële tegemoetkoming. Wij komen een deel van onze inwoners tegemoet via energietoeslagen en geven ieder huishouden een tegemoetkoming van 75 euro.

• Goede gesprekken met jongeren in Week van de Veiligheid

08 november 2022

Politie, jongerenwerk, scholen en de gemeente Dordrecht grepen de week van de veiligheid aan om het dragen van messen door jongeren aan de kaak te stellen

• Burgemeester sluit café Bagatelle III

11 november 2022

Na een eerdere sluiting vorige maand, sluit burgemeester Wouter Kolff opnieuw café Bagatelle III aan het Van Oldenbarneveltplein in Dordrecht.

• Rijk investeert in station Dordrecht en nieuw station Leerpark

15 november 2022

De komende jaren investeert het rijk in het verbeteren van station Dordrecht en de bouw van een nieuw station op het Leerpark. Er is een investeringspakket van € 1,5 miljard beschikbaar. Door het besluit kan de verbetering van Station Dordrecht al voor 2030 plaatsvinden.

• Swendeline Ersilia nieuwe stadsdichter van Dordrecht

16 november 2022

Dichter en spoken word-artiest Swendeline Ersilia is de nieuwe stadsdichter van Dordrecht. Op dinsdag 15 november werd zij door het college van burgemeester en wethouders benoemd.

• Geld voor de kunst dankzij crowdfundingsplatform

23 november 2022

Culturele organisaties en makers in de culturele sector kunnen een bijdrage van de gemeente krijgen als zij geld inzamelen via crowdfundingplatform voordekunst.nl. Dat is mogelijk door de samenwerking tussen de gemeente en dit platform.

• We helpen winkeliers met energie besparen

28 november 2022

Veel ondernemers hebben op dit moment hoge energiekosten. We willen daarom samen met POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) de ondernemers in de binnenstad helpen om hun energierekening te verlagen. Met bezoek van een energieadviseur en energiebesparende maatregelen.

• Uitreiking Johan de Witt-speld aan de heer Arthur Moen

28 november 2022

Op vrijdag 25 november heeft wethouder Peter Heijkoop een Johan de Witt-speld uitgereikt aan de heer Arthur Moen. De uitreiking heeft bij de heer Moen thuis plaatsgevonden.

• Handhavers uitgerust met bodycam

30 november 2022

Vanaf donderdag 1 december zijn alle handhavers uitgerust met een bodycam. Handhavers krijgen regelmatig te maken met agressie en bedreiging. De bodycam werkt preventief en voorkomt dat een bedreigende situatie uit de hand loopt.