Positieve resultaten Dordtpas

Dordrecht heeft sinds januari 2020 de Dordtpas. Daarna was de coronacrisis lang van invloed. Tóch is de pas succesvol. Het laatste onderzoek laat namelijk zien dat in 2021 bijna 16.000 mensen een Dordtpas hadden en dat pashouders heel positief zijn.

Wethouder Peter Heijkoop: "De cijfers laten zien dat Dordtenaren steeds beter gebruik maken van de Dordtpas en genieten van het aanbod. De Dordtpas heeft echt meerwaarde voor de stad. Het nieuwe pasjaar in 2022 is weer met een lockdown gestart en heeft daardoor een valse start. Maar met de versoepelingen van de coronamaatregelen staan alle seinen op groen. Hiermee wordt 2022 hopelijk het eerste jaar waarin alles uit de Dordtpas gehaald kan worden."

Goede waardering

Alle gebruikers geven een hoge waardering. Dordtpashouders waarderen de Dordtpas gemiddeld met een 8,3. Onder gebruikers met een gratis Dordtpas is dit een 8,7. Onder mantelzorgers een 8,5 en onder vrijwilligers een 7,7.

Meer Dordtenaren schaffen de pas aan

Steeds meer inwoners kopen de Dordtpas. Het aantal betalende Dordtpashouders steeg flink (volwassenen +47%, kinderen +27%).

Flink gebruik van tegoeden

Binnen onze gemeente ontvangen mantelzorgers en kinderen van inwoners met een laag inkomen op hun Dordtpas een tegoed. In totaal is in 2021 €1.207.706 aan tegoeden besteed, bij 224 verschillende winkels, (sport)verenigingen en zwembaden in Dordrecht. De Dordtpas zorgt er zo voor dat er veel geld terugstroomt naar de deelnemende lokale ondernemers en organisaties.

Ook geïnteresseerd in de Dordtpas? Op de website van de Dordtpas vindt u meer informatie en kunt u de pas bestellen.