Opvang vluchtelingen in gebouw Crownpoint

Dordrecht wil vluchtelingen uit Oekraïne een warm welkom bieden. Bij de zoektocht naar opvanglocaties voor korte of langere tijd is onder meer het gebouw Crownpoint aan de Spuiboulevard in beeld gekomen.

Na onderzoek van gemeente en brandweer/GGD is gebleken dat dit gebouw geschikt te maken is voor de opvang van vluchtelingen. Vandaag zijn we begonnen met het gebruiksklaar maken van het gebouw. Met man en macht zijn we bezig om Crownpoint om te bouwen tot een tijdelijke woonvoorziening. Een plek waar we de Oekraïners de komende periode een veilig en warm onderkomen kunnen bieden. Naar verwachting kunnen de eerste gasten er rond 25 maart hun intrek nemen.

Crisisopvang

In het gebouw is plek voor de opvang van 600 vluchtelingen. Het gebouw wordt stap voor stap gevuld. De eerste periode vangen we er rond de 120 vluchtelingen op. 
Wij kunnen nog niet inschatten hoe lang de crisisopvang in Crownpoint duurt.

Samen met ondernemers en particulieren kijken we ook naar andere opvanglocaties. In de hele regio Zuid-Holland Zuid worden nu 2000 opvangplekken ingericht. 

Wilt u helpen?

Het is hartverwarmend te zien hoe Dordtenaren klaar staan voor de vluchtelingen uit Oekraïne. De Oekraïners hebben veel meegemaakt. Ze hebben huis en haard verlaten om na een lange reis in een vreemd land aan te komen.

Wilt u de vluchtelingen helpen? Er zijn allerlei manieren om hulp te bieden. Kijk voor de mogelijkheden op www.zhzveilig.nl/oekraine of www.dordrecht.nl/oekraine.