Rijk geeft 28 miljoen voor Maasterras

Mooi nieuws! Dordrecht krijgt 28 miljoen voor het Maaspark op het Maasterras. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dit bekend gemaakt. Het Maaspark wordt de groene tuin van de 2.000 nieuwe woningen op het Maasterras, onderdeel van het project Spoorzone.

Het wordt ook het knooppunt waar openbaar vervoer en (fiets)verkeer bij elkaar komen. Met een snel fietspad langs het spoor naar het station plus een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor door naar het centrum. Onder het park komt een parkeergarage voor bewoners én bezoekers van de binnenstad. 

In het regeerakkoord is voor de bereikbaarheid en kwaliteit van nieuwe wijken in totaal 7,5 miljard euro uitgetrokken. In mei dit jaar konden gemeenten voor de eerste subsidieronde projecten insturen. Wij dienden het plan voor het Maaspark in. Van de eerste subsidieronde komt nu 28 miljoen naar Dordrecht.

Eerder dit jaar kregen we al 4 miljoen euro voor de bouw van de eerste ruim 600 woningen bij de Weeskinderendijk. De bouw daarvan start eind 2024.