Gratis pont tijdens onderhoud fietspad Papendrechtsebrug

Rijkswaterstaat werkt van 31 januari tot en met 30 april aan het fietspad van de Papendrechtsebrug. Hiervoor is het nodig het fietspad in beide richtingen af te sluiten. Tijdens de afsluiting laat Rijkswaterstaat een gratis veerpont varen tussen de Kerkeplaat (bij de ruïne van Huis te Merwede) en Huys de Merwede in Papendrecht. Daar zijn we blij mee.

De veerpont vaart doordeweeks vanaf 6.15 tot 18.00 uur elk half uur. Op zaterdag de pont tussen 8.00 – 17.45 uur en op zondag niet. In Papendrecht en Dordrecht komen 2 tijdelijke aanlegsteigers. Op de Kerkeplaat leggen we een tijdelijk vrijliggend fietspad aan.
De dienstregeling van de pont is te vinden op borden bij de steigers en online op de website van Riveer.

Andere routes

Naast de gratis veerpont zijn er andere routes voor (brom)fietsers om straks van Dordrecht naar Papendrecht te gaan:

  • Waterbuslijn 22 tussen Dordrecht (Merwekade) en Papendrecht (Veerdam)
  • Omfietsen via de Baanhoekweg en de Spoorbrug bij Sliedrecht

Riveer app

Actuele informatie over de tijdelijke veerpont vindt u in de app van Riveer. U kunt deze downloaden in de App Store of via Google Play. In de app vindt u de dienstregeling. Als u pushberichten aanzet, dan krijgt u meldingen als vaartijden veranderen of als de pont niet vaart door bijvoorbeeld slecht weer.

Werk aan de brug

Aannemer Hollandia Services voert het werk aan het fietspad uit. Zij vervangen de oude houten balken en verven het staal. Op de nieuwe balken komt ook nieuw asfalt. De aannemer werkt vanaf een ponton op het water.

Stremming scheepvaart

Het werk start op het beweegbare deel van de brug. Daarom kan de brug een periode niet open voor hoge scheepvaart. Dat is van 31 januari tot en met 27 februari. Voor lage scheepvaart zijn 2 mogelijkheden beschikbaar om onder de brug door te varen. Er geldt een hoogte- en breedte beperking.

Fietsroute onderhoud fietspad Papendrechtsebrug