Burgemeester sluit café Bagatelle III opnieuw

Burgermeester Wouter Kolff heeft café Bagatelle III opnieuw gesloten. Het café mag 4 weken niet open. De burgemeester maakt zich nog steeds grote zorgen om de veiligheid en openbare orde. In het café en in de directe omgeving.

In de nacht van 15 op 16 oktober 2022 werd een persoon doodgeschoten. Dit gebeurde in directe omgeving van het café. De politie heeft sterke signalen dat de eigenaar van het café op een lijst om geliquideerd te worden staat.

Burgemeester Wouter Kolff zegt het volgende hierover: 'Op basis van de informatie van de politie en het openbaar ministerie is het niet denkbeeldig dat, naast deze personen, ook onschuldige bezoekers of omstanders het slachtoffer worden van ernstig geweld. Veiligheid gaat boven alles.'

Eerdere sluitingen

Na de liquidatie in oktober sloot de burgemeester het café voor 2 weken. Daarna heeft de burgermeester het pand voor 4 weken gesloten. De eigenaar was het hiermee niet eens en het kwam voor de rechter. Daarna heeft de rechter bepaald dat het café weer open mocht.

Sluiting café

De burgemeester vindt de bestaande dreiging erg. Kolff wil er alles aan wil doen om de openbare orde en veiligheid zoveel mogelijk te handhaven. Daarom is het café gesloten van 12 december 2022 tot maandag 9 januari 2023. Daarna bepaald de burgemeester wat het vervolg is. Hij bekijkt ook wat voor maatregelen er nodig zijn om de rust terug te krijgen.