Energiehulpen legden al meer dan 1000 huisbezoeken af

De Energiehulpen in Dordrecht legden ze het 1000e huisbezoek van dit jaar af. Vanwege de grote belangstelling is het aantal Energiehulpen in 1 jaar tijd gegroeid van 2 naar 9.

De energieprijzen zijn hoog. Voor veel mensen is het daardoor steeds moeilijker om de energierekening te betalen. Dordtenaren kunnen dan gratis gebruik van een Energiehulp maken. Die helpt in korte tijd om het huis energiezuiniger te maken.

Energiebesparende materialen

Wie hulp nodig heeft bij energie besparen, kan een afspraak maken met een Energiehulp. Deze komt thuis langs met een bakfiets vol energiebesparende materialen. Denk aan bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen en waterbesparende douchekoppen. De Energiehulp brengt de materialen gratis aan en geeft bespaartips. De tips zijn aangepast aan het huis en situatie.

600 tochtstrips

Met de hoge energieprijzen is er veel vraag naar een bezoek van een Energiehulp. Tot nu maakten al duizend Dordtenaren gebruik van deze mogelijkheid. Ook voor de komende weken staan er nog veel afspraken in de planning.

Toen we met deze campagne begonnen, bestond het team uit 2 Energiehulpen. Nu zijn dat er al 9. Bij elkaar leggen ze zo'n 70 bezoeken per week af. In 10 maanden tijd plakten de Energiehulpen bijna 600 tochtstrips en vervingen zij zo'n 1.700 lampen door ledlampen.

Al deze maatregelen helpen de inwoners om de energierekening te verlagen. Ze zijn ook goed voor het klimaat.

Meer informatie is te vinden op www.energiehulp.nl/dordrecht.