januari

• Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

14 januari 2022

Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari is verteld dat het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen. Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk.

• Provincie helpt met versnellen woningbouw Dordtse Spoorzone

14 januari 2022

Gedeputeerde Anne Koning kwam op 14 januari 2022 een kijkje nemen in de Dordtse Spoorzone. Duizenden nieuwe woningen en banen in de Dordtse Spoorzone. Dat is onze ambitie! En niet alleen die van ons: ook provincie Zuid-Holland steunt dit en helpt ons zodat we sneller woningen kunnen bouwen op het Maasterras.

• Gratis pont tijdens onderhoud fietspad Papendrechtsebrug

12 januari 2022

Rijkswaterstaat werkt van 31 januari tot en met 30 april aan het fietspad van de Papendrechtsebrug. Hiervoor is het nodig het fietspad in beide richtingen af te sluiten. Tijdens de afsluiting laat Rijkswaterstaat een gratis veerpont varen tussen de Kerkeplaat (bij de ruïne van Huis te Merwede) en Huys de Merwede in Papendrecht. Daar zijn we blij mee.

• Hoge waterstand 5 januari 2022, beperkte kans op overlast

04 januari 2022

Het water in de rivieren rondom het eiland van Dordrecht is hoger dan gebruikelijk. Dat is vooral te merken in het historisch havengebied.

• Toerit N3 Laan van Nieuw Groenhove dicht voor bouw geluidsscherm

04 januari 2022

Vanaf maandag 10 januari 21.00 uur tot zondag 31 juli 16.00 uur is de toerit naar de N3 bij de Laan van Nieuw Groenhove afgesloten.