Venstertijden aanpast naar aanleiding van versoepelingen

Vanaf vandaag mogen horeca en terrassen weer langer open. Daarom passen we de venstertijden aan voor het inrijden van de autoluwe binnenstad bij de doorgang Visstraat.

Vanaf 25 februari kunnen voertuigen zonder ontheffing de binnenstad via de Visstraat inrijden tussen 24.00 uur en 11.00 uur. Tussen 11.00 en 24.00 uur mogen alleen voertuigen met een ontheffing het gebied in.

Versoepelingen

Het kabinet heeft versoepelingen doorgevoerd voor de horeca en daarmee de terrassen. Veel eigenaren van restaurants en cafés in de binnenstad hebben de mogelijkheid gekregen om hun terrassen tijdelijk uit te breiden. Zij gebruiken voor hun terrassen soms ook een deel van de rijweg. Wij willen voorkomen dat daar veel verkeer langsrijdt.

In de nieuwe situatie mogen terrassen weer in de avonduren open. Daarom wordt de toegang tot het autoluwe gebied tijdelijk beperkt tot 24.00 uur. Voertuigen mochten zonder ontheffing tussen 17.00 en 11.00 uur het gebied in. Dat wordt nu dus tussen 24.00 en 11.00 uur.

Bevoorrading

De bevoorrading van de winkels kan tussen 24.00 uur en 11.00 uur 's ochtends plaatsvinden. Alleen voertuigen met een ontheffing mogen het gebied in. De tijden op de Kolfstraat veranderen niet.

Camera

Dordrecht heeft een autoluwe binnenstad. Voertuigen mogen alleen het gebied inrijden met een ontheffing of tijdens venstertijden. Camera's controleren dit. Buiten de venstertijden doorrijden zonder ontheffing mag niet. Dan riskeert u een bekeuring. Wie toch in het gebied moet zijn, kan een ontheffing voor 1 dag aanschaffen. Meer informatie leest u op de webpagina Ontheffing autoluw gebied aanvragen.