Hoge waterstanden weer voorbij

De hoge waterstanden zijn voorlopig voorbij. De waterstanden zijn weer gezakt naar het normale niveau. Op korte termijn zijn geen grote stijgingen te verwachten.

Maandag 21 februari voorspelde Rijkswaterstaat een waterstand van 2,15 boven NAP rond 20:30 uur. Het water is uiteindelijk tot 2,00 meter boven NAP gestegen.

Zandzakken

Uit voorzorg zijn zandzakken verstrekt. Heeft u zandzakken gebruikt? Dan kunt u ze op dezelfde plek terugleggen. U kunt ze ook bewaren voor een mogelijke volgende keer.  Woensdagochtend 23 februari rond 10.00 uur haalt de gemeente de kratten met zandzakken weer op.

Alert

Verhoogde waterstanden zijn nog altijd mogelijk de komende tijd. Het hoogwaterseizoen duurt van oktober tot april. Het water in de rivier kan opnieuw stijgen. De coördinator hoogwaterbestrijding houdt dit goed in de gaten. Als het water weer stijgt dan laat de gemeente dat weten via deze website, de social media kanalen en de hoogwatermailservice. Nog geen abonnee? Meld u zich dan hiervoor aan via onze website.