Hoge waterstanden weer voorbij

De hoge waterstanden, die storm Eunice veroorzaakte, zijn voorlopig voorbij. De waterstanden zakken weer naar de normale waarden. Op korte termijn zijn geen grote stijgingen te verwachten.

Vrijdag 18 februari voorspelde Rijkswaterstaat een waterstand van 2,00 boven NAP rond 5.45 uur op zaterdagochtend. Het water is uiteindelijk tot 1,82 meter boven NAP gestegen.

Zandzakken

Uit voorzorg zijn vrijdagmiddag zandzakken verstrekt. Wie de zandzakken heeft gebruikt, kan deze bewaren voor een volgende keer. De overgebleven zandzakken die op 3 plekken in de binnenstad liggen, worden op dinsdag door de gemeente opgehaald. Op dit moment zijn al onze vrachtwagens nodig voor het opruimen van de stormschade.

Alert

Verhoogde waterstanden zijn nog altijd mogelijk de komende tijd. Het hoogwaterseizoen duurt van oktober tot april. Het water in de rivier kan opnieuw stijgen. De coördinator hoogwaterbestrijding houdt dit goed in de gaten. Als het water weer stijgt dan laat de gemeente dat weten via deze website, de social media kanalen en de hoogwatermailservice. Nog geen abonnee? Meld u zich dan hiervoor aan via onze website.