Burgemeester Wouter Kolff: "Eindelijk is het zover"

Beste Dordtenaren,

Hoe gaat het met jullie?

Eindelijk is het zo ver. Na twee jaar krijgen we de voor ons zo belangrijke vrijheden weer terug. Alles kan en gaat weer open, alleen niet in 1 keer. Volgende week vrijdag zetten we de laatste stap en houden we nog maar een paar beperkingen over.

Wat geweldig voor alle organisatoren in onze stad die de stad weer laten bruisen. De komende periode staat er weer veel moois op de culturele agenda. Ik denk bijvoorbeeld aan Wantijpop, Dordt in Stoom, Big Rivers en een ouderwetse Koningsdag. Wat kijk ik uit naar al dat moois en gezelligs dat onze stad te bieden heeft!

Voor veel mensen is de heropening van ons land een verademing of zelfs financieel noodzakelijk. Voor anderen is het nog spannend omdat ze kwetsbaar zijn en het virus nog steeds volop onder ons aanwezig is.

Ik ben deze week ook positief getest en heb gelukkig milde klachten. Het verschilt van mens tot mens dus we hebben echt nog rekening met elkaar te houden. Maar we hebben tijdens deze crisis laten zien dat wij Dordtenaren er voor elkaar zijn als dat nodig is. En dat gevoel moeten we vast blijven houden. In voor- en in tegenspoed.

Want ook al gaat het land open, we zijn nog niet van het virus af. Ik zeg dit niet om de pret te drukken maar vooral om rekening te blijven houden met dit virus. Daarom is het belangrijk ook terug te kijken naar de afgelopen periode. Wat ging er goed en wat moet bij een volgende crisis anders of beter?

Het kan zomaar zijn dat er weer een nieuwe variant van het virus opduikt en dat we daar maatregelen voor moeten treffen. Daar moeten we als samenleving op voorbereid zijn.

Maar ook ik kijk, hopelijk net als jullie, vooral ook uit naar de verdere heropening van ons land.

Nu onze samenleving weer op gang komt, gaan mijn gedachten ook uit naar iedereen die getroffen is door deze crisis. Naar die mensen die ziek zijn of zijn geweest en herstellende zijn, naar nabestaanden die afscheid hebben moeten nemen van dierbaren.

Maar ook naar iedereen die mentaal getroffen is of naar mensen die financieel in de knel zitten. Dat moeten we als samenleving maar zeker ook als overheid scherp in de gaten blijven houden.

Mijn dank gaat uit naar iedereen die een rol heeft gespeeld bij de aanpak van deze crisis. Ik ben daar enorm trots op.

Voor nu hoop ik dat we samen goed uit deze crisis komen en weer meer kunnen genieten van elkaar en al het moois dat Dordrecht te bieden heeft.

Dordtenaren, blijf een beetje op jezelf en op elkaar letten!

Wouter Kolff
Burgemeester