Februari

• Venstertijden aanpast naar aanleiding van versoepelingen

25 februari 2022

Vanaf vandaag mogen horeca en terrassen weer langer open. Daarom passen we de venstertijden aan voor het inrijden van de autoluwe binnenstad bij de doorgang Visstraat.

• Oekraïense vlag op stadhuis

25 februari 2022

Ook Dordrecht spreekt de steun en solidariteit uit voor het Oekraïense volk.

• Hoge waterstanden weer voorbij

22 februari 2022

De hoge waterstanden zijn voorlopig voorbij. De waterstanden zijn weer gezakt naar het normale niveau. Op korte termijn zijn geen grote stijgingen te verwachten.

• Waarschuwing hoge waterstand Dordrecht

21 februari 2022

Door het stormachtige weer staat het water in de rivieren rond Dordrecht nog steeds hoger dan gebruikelijk. De waterstanden kunnen wateroverlast tot gevolg hebben in delen van het historisch havengebied in Dordrecht.

• Update: verwachte hoge waterstand maandag 21 februari bijgesteld, kans op overlast

20 februari 2022

Door het stromachtige weer is het water in de rivieren rondom het eiland van Dordrecht opnieuw hoger dan gebruikelijk. Dat is vooral te merken in het historisch havengebied.

• Hoge waterstanden weer voorbij

19 februari 2022

De hoge waterstanden, die storm Eunice veroorzaakte, zijn voorlopig voorbij. De waterstanden zakken weer naar de normale waarden. Op korte termijn zijn geen grote stijgingen te verwachten.

• Burgemeester Wouter Kolff: "Eindelijk is het zover"

• Alles kan weer open in 3 stappen

15 februari 2022

Het kabinet heeft besloten dat Nederland in 3 stappen weer open kan. Het aantal besmettingen is hoog, maar het aantal ziekenhuisopnames blijft stabiel.

• Geef uw mening over extra regels voor het aanbieden van deelvoertuigen

09 februari 2022

Het college van burgemeester en wethouders stelt het vaststellen van extra regels deelvoertuigen Dordrecht voor. U kunt hierover uw mening geven van zaterdag 12 februari tot en met vrijdag 25 maart.

• Oprit naar Willemsdorp en DistriPark open, aansluiting A16/N3 helemaal klaar

05 februari 2022

De nieuwe op- en afrit A16 naar Willemsdorp en DistriPark Dordrecht vanuit Breda, is open. Daarmee is dit deel van Dordrecht nu zowel vanuit Rotterdam als Breda met een eigen op- en afrit direct bereikbaar. Het werk aan de aansluiting A16/N3 is hiermee echt helemaal klaar. En dat binnen planning en binnen budget.

Nu ook de laatste op- en afrit van de A16 naar onze bedrijventerreinen open is, is dit deel van Dordrecht uitstekend bereikbaar. Natuurlijk voor auto's en vrachtwagens, die zo rechtstreeks van en naar de snelweg kunnen rijden. Maar zeker ook voor fietsers: zij rijden hier prettig en veilig via een prachtig fietspad van maar liefst 7,5 kilometer.

• Veel belangstelling voor isolatieactie

04 februari 2022

In december en januari hadden wij een actie met vloer- en spouwmuurisolatie. Hier was veel belangstelling voor.

• Hoge waterstand 31 januari 2022, beperkte kans op overlast voorbij

31 januari 2022

Door de noordwester storm 'Corrie' is het water in de rivieren rondom het eiland van Dordrecht hoger dan gebruikelijk. Dat is vooral te merken in het historisch havengebied.