Februari

 • Venstertijden aanpast naar aanleiding van versoepelingen

  25 februari 2022

  Vanaf vandaag mogen horeca en terrassen weer langer open. Daarom passen we de venstertijden aan voor het inrijden van de autoluwe binnenstad bij de doorgang Visstraat.

 • Oekraïense vlag op stadhuis

  25 februari 2022

  Ook Dordrecht spreekt de steun en solidariteit uit voor het Oekraïense volk.

 • Hoge waterstanden weer voorbij

  22 februari 2022

  De hoge waterstanden zijn voorlopig voorbij. De waterstanden zijn weer gezakt naar het normale niveau. Op korte termijn zijn geen grote stijgingen te verwachten.

 • Waarschuwing hoge waterstand Dordrecht

  21 februari 2022

  Door het stormachtige weer staat het water in de rivieren rond Dordrecht nog steeds hoger dan gebruikelijk. De waterstanden kunnen wateroverlast tot gevolg hebben in delen van het historisch havengebied in Dordrecht.

 • Update: verwachte hoge waterstand maandag 21 februari bijgesteld, kans op overlast

  20 februari 2022

  Door het stromachtige weer is het water in de rivieren rondom het eiland van Dordrecht opnieuw hoger dan gebruikelijk. Dat is vooral te merken in het historisch havengebied.

 • Hoge waterstanden weer voorbij

  19 februari 2022

  De hoge waterstanden, die storm Eunice veroorzaakte, zijn voorlopig voorbij. De waterstanden zakken weer naar de normale waarden. Op korte termijn zijn geen grote stijgingen te verwachten.

 • Burgemeester Wouter Kolff: "Eindelijk is het zover"

 • Alles kan weer open in 3 stappen

  15 februari 2022

  Het kabinet heeft besloten dat Nederland in 3 stappen weer open kan. Het aantal besmettingen is hoog, maar het aantal ziekenhuisopnames blijft stabiel.

 • Geef uw mening over extra regels voor het aanbieden van deelvoertuigen

  09 februari 2022

  Het college van burgemeester en wethouders stelt het vaststellen van extra regels deelvoertuigen Dordrecht voor. U kunt hierover uw mening geven van zaterdag 12 februari tot en met vrijdag 25 maart.

 • Oprit naar Willemsdorp en DistriPark open, aansluiting A16/N3 helemaal klaar

  05 februari 2022

  De nieuwe op- en afrit A16 naar Willemsdorp en DistriPark Dordrecht vanuit Breda, is open. Daarmee is dit deel van Dordrecht nu zowel vanuit Rotterdam als Breda met een eigen op- en afrit direct bereikbaar. Het werk aan de aansluiting A16/N3 is hiermee echt helemaal klaar. En dat binnen planning en binnen budget.

  Nu ook de laatste op- en afrit van de A16 naar onze bedrijventerreinen open is, is dit deel van Dordrecht uitstekend bereikbaar. Natuurlijk voor auto's en vrachtwagens, die zo rechtstreeks van en naar de snelweg kunnen rijden. Maar zeker ook voor fietsers: zij rijden hier prettig en veilig via een prachtig fietspad van maar liefst 7,5 kilometer.

 • Veel belangstelling voor isolatieactie

  04 februari 2022

  In december en januari hadden wij een actie met vloer- en spouwmuurisolatie. Hier was veel belangstelling voor.

 • Hoge waterstand 31 januari 2022, beperkte kans op overlast voorbij

  31 januari 2022

  Door de noordwester storm 'Corrie' is het water in de rivieren rondom het eiland van Dordrecht hoger dan gebruikelijk. Dat is vooral te merken in het historisch havengebied.