Maart

• Eenmalige energietoeslag voor lagere inkomens

De energieprijzen zijn de laatste maanden hard gestegen. Hierdoor zijn veel huishoudens meer geld kwijt aan hun energierekening. Daarom verlaagt het Rijk in 2022 voor iedereen de energiebelasting. Daarnaast hebben huishoudens met een laag inkomen recht op een eenmalige energietoeslag.

• Waterbus vaart in zomer ook op zondag tussen Hooikade en Veerplein

31 maart 2022

De Waterbus vaart tijdens de zomerdienstregeling op alle dagen tussen halte Hooikade (Dordrecht) en Veerplein (Zwijndrecht). In de oorspronkelijke dienstregeling zou de Waterbus niet op zondag varen tussen deze twee haltes. Door een bijdrage van de gemeenten Zwijndrecht en Dordrecht gebeurt dit alsnog. De zomerdienstregeling gaat in op maandag 4 april en loopt tot zaterdag 1 oktober.

• Noorderbrug afgesloten van 4 tot en met 29 april

31 maart 2022

Maandag 4 april starten werkzaamheden aan de Noorderbrug. Daardoor is het tijdelijk niet mogelijk om vanaf de Noordendijk richting de binnenstad te rijden en andersom. Er geldt een omleidingsroute voor auto's, fietsers en vrachtwagens.

• Einde hoogwaterseizoen 2021-2022

30 maart 2022

Het stormseizoen, de periode waarin de kans op hoogwater groter is dan de rest van het jaar, loopt van begin oktober tot eind maart. Dit betekent dat vanaf april de kans op hoogwater kleiner is. Daarmee is het ‘hoogwaterseizoen’ tot een eind gekomen.

• Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2022

23 maart 2022

Na hertelling blijft zetelverdeling ongewijzigd. Het centraal stembureau bepaalde op 20 maart dat er een hertelling nodig is van de uitgebrachte stemmen van 16 stembureaus. Op dinsdag 22 maart is deze hertelling gedaan in het Stadskantoor.

• Doe mee met de zonnepanelenactie!

23 maart 2022

Door zelf energie op te wekken met zonnepanelen kunt u flink besparen op uw energierekening! Ook is het goed voor het klimaat. Veel Dordtenaren hebben daarom al voor zonnepanelen gekozen. Zijn zonnepanelen ook iets voor u? Om het u makkelijk te maken, hebben we samen met het Energieloket Dordrecht een zonnepanelenactie. De informatieavond hierover is op woensdag 6 april.

• Prikken zonder afspraak bij de Pauluskerk en bij Crabbehoeve

22 maart 2022

Wilt u een gratis prik tegen corona halen? Van 21 maart tot en met 8 april kan dat in de buurt. U kunt zonder afspraak terecht voor uw 1ste, 2de of boosterprik bij de Pauluskerk in Nieuw Krispijn en bij Crabbehoeve in Crabbehof.

• Hertelling stemmen gemeenteraadverkiezingen

Het centraal stembureau heeft tijdens een openbare zitting op 21 maart bepaald dat er een hertelling nodig is van 16 stembureaus. Het gaat om de stemmen die zijn uitgebracht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart 2022.

• Opvangboot Oekraïense vluchtelingen

18 maart 2022

Een hotelboot aan de Korte Wantijkade is de tweede opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Dordrecht.

• Compostdag terug van weggeweest

Twee jaar achter elkaar kon de compostdag niet doorgaan. Op zaterdag 26 maart is er weer een.

• De oranje Donkey deelfiets al een keer geprobeerd?

17 maart 2022

Op allerlei plekken in Dordrecht staan oranje deelfietsen. Een deelfiets is handig voor bijvoorbeeld het eerste of laatste stukje van uw reis met bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Of u gebruikt ze om erop uit te gaan in de regio. U vindt de fietsen namelijk ook in Sliedrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

• Positieve resultaten Dordtpas

16 maart 2022

Dordrecht heeft sinds januari 2020 de Dordtpas. Daarna was de coronacrisis lang van invloed. Tóch is de pas succesvol. Het laatste onderzoek laat namelijk zien dat in 2021 bijna 16.000 mensen een Dordtpas hadden en dat pashouders heel positief zijn.

• Opvang vluchtelingen in gebouw Crownpoint

15 maart 2022

Dordrecht wil vluchtelingen uit Oekraïne een warm welkom bieden. Bij de zoektocht naar opvanglocaties voor korte of langere tijd is onder meer het gebouw CrownPoint aan de Spuiboulevard in beeld gekomen.

• Gratis zelftesten en mondkapjes voor Dordtse minima

10 maart 2022

Dordtenaren met een laag inkomen kunnen vanaf deze week gratis zelftesten en mondkapjes afhalen. Wij geven deze gratis uit namens de landelijke overheid.

• Wilt u helpen?

10 maart 2022

Wilt u iets doen voor de Oekraïense vluchtelingen? Op de informatiepagina van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid ziet u waar u terecht kunt als u wilt helpen.

• Einde coronasteunpakket voor ondernemers in zicht

09 maart 2022

Vanaf 1 april 2022 stopt het kabinet met het coronasteunpakket voor ondernemers. Dat betekent onder andere het einde voor de tijdelijk vereenvoudigde uitvoering van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz light).

• Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid bereidt opvang vluchtelingen voor

08 maart 2022

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) bereidt opvang voor Oekraïense vluchtelingen voor in deze regio.

• Burgemeester Wouter Kolff: 'De ontwikkelingen in Oekraïne zijn uiterst zorgelijk"

02 maart 2022