Gratis Compleet Bibliotheekabonnement voor Dordtenaren met laag inkomen

Vanaf 1 juli 2022 kunnen Dordtenaren met een laag inkomen bij de Bibliotheek Aanzet op vertoon van de gratis Dordtpas een gratis Compleet Jaarabonnement aanvragen.

Dit abonnement kost normaal 5 euro voor iedere maand. Het biedt toegang tot een schat aan leer-, lees- en luistermateriaal - naast een aantal maatschappelijke activiteiten. 

Lezen is belangrijk

Al lezend ontwikkel je jezelf en kun je meedoen met de maatschappij. Bij de Bibliotheek Aanzet kunnen mensen niet alleen boeken en strips lenen. Je kunt er ook via de computer online cursussen volgen en meedoen aan verschillende activiteiten. Om daar maximaal van voordeel van te hebben is een Compleet Jaarabonnement nodig. Niet iedereen kan dit betalen. Met deze actie willen de gemeente en bibliotheek iedereen de kans geven om te genieten van alle mogelijkheden die de bieb biedt.  

Gratis abonnement met gratis Dordtpas

Woon jij in Dordrecht, heb je een laag inkomen en kreeg je daarom een gratis Dordtpas? Dan kun je vanaf 1 juli helemaal voor niks een Compleet Jaarabonnement bij de Bibliotheek Aanzet aanvragen. Met dit abonnement kun je altijd in de bibliotheek terecht. Je mag  gratis gewone boeken, e-boeken, luisterboeken en stripboeken lenen. Of mee doen met een van 160 online cursussen. 

Een gratis biebabonnement aanvragen is heel makkelijk. Het kan zowel bij een aantal locaties in Dordrecht als online via de website van de bieb. Neem wel je Dordtpas mee. En geef bij de balie aan dat je komt voor een gratis Compleet Jaarabonnement. De locaties waar je terecht kunt zijn: 
•    Dordrecht Stadsbibliotheek
•    Dordrecht Stadspolders
•    Dordrecht Crabbehof

Nog geen (gratis) Dordtpas?

Heb je nog geen Dordtpas? Dan kun je deze aanvragen via www.dordtpas.nl of op het Stadskantoor aan de Spuiboulevard 300. Voor inwoners met een laag inkomen is de pas gratis. Wil je eerst controleren of jij hier recht op hebt? Doe dan de check via de website van de Dordtpas  . Heb je onlangs een gratis Dordtpas aangevraagd? Op de passen die na 1 juli bezorgd worden, staat al een gratis Compleet lidmaatschap voor de Bibliotheek Aanzet. Je hoeft deze dus niet meer apart aan te vragen.

Kortingsactie voor álle pashouders

Heb je geen gratis Dordtpas, maar wel een gewone? Dan kun je toch een beetje profiteren. Alle pashouders die een nieuw abonnement willen afsluiten bij de bieb krijgen met de Dordtpas € 7,50 korting. Ben je mantelzorger? Dan kun je hiervoor je mantelzorgtegoed gebruiken. In de zomervakantie volgen er nog meer mooie acties vanuit de Dordtpas.